Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Flamengo középpályását igazolta le a Marseille! – Hivatalos

A francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő Olympique Marseille együttese hivatalos fórumain bejelentette, hogy leigazolta a Flamengotól Gersont. A középpályás korábban már megfordult Európában, akkor az AS Romában és a Fiorentinában szerepelt.

(Photo by Silvia Izquierdo-Pool/Getty Images)

Ismét szerencsét próbál Európában Gerson Santos da Silva. A 24 esztendős futballista két év után tér vissza az öreg kontinensre. Először még 2016-ban igazolt el Brazíliából az akkor még csak 19 éves középpályás, akit az AS Roma vásárolt meg. Az olasz fővárosban viszont nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így 2018 nyarán kölcsönadták a Fiorentinának, ám ott sem tudott maradandót alkotni. Ezt követően Gerson visszatért szülőhazájába a Flamengo együtteséhez, ahol az elmúlt két, és a most kezdődő harmadik szezonjában is igen jó teljesítményt nyújtott. Erre fel is figyelt a Marseille gárdája, és a tegnapi nap folyamán bejelentették, hogy leigazolták Gersont. A hivatalos közleményben nem szerepelt, de a transfermarkt értesülései szerint a középpályás 5 éves szerződést kötött a francia alakulattal, amely 20 millió eurót fizetett a Flamengonak. Ez az ár később a bónuszok teljesülése esetén tovább emelkedhet. A transfermarkt beszámolója alapján a brazil klub a jövőben még 20-25% részesedést is fog kapni Gerson árából, amennyiben a Marseille eladja őt a jövőben.

A brazil középpályás az elmúlt két évben 98 alkalommal lépett pályára a Flamengo mezében, amelyeken 6 gólt és 10 gólpasszt jegyzett. Ezen kívül a csapattal kétszer is megnyerte a brazil bajnokságot, valamint egyszer a Libertadores-kupát is elhódították. A 24 éves játékos a Flamengo történetének 4. legdrágábban értékesített brazil játékosa lett Vinícus Junior (45 millió euró), Lucas Paqueta (38,4 millió euró) és Reinier (30 millió euró) után.