Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Atalanta és a Tottenham is a Juventus védőjére hajt! – sajtóhír

Egybehangzó sajtóértesülések alapján a nyári átigazolási időszakban az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus együttese megválhat török hátvédjétől, Merih Demiraltól, akiért Olaszországból és Angliából is érdeklődnek.

(Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

Több olasz szaklap is arról számolt be az elmúlt hetekben, hogy a Juventus gárdája megfelelő ajánlat esetén hajlandó elengedni Merih Demiralt. A beszámolók alapján ez az összeg 35-40 millió euró körül mozog. Demiral 2019-ben érkezett az “Zebrákhoz” a Sassuolo együttesétől, ám a Juvénál elsősorban a sérüléseinek köszönhetően sosem tudott állandó helyet kiharcolni a kezdőcsapatban. Sajtóértesülések szerint Massimiliano Allegri nem számol a török védővel, aki iránt az Atalanta és a Tottenham is érdeklődik. A londoni alakulatnál a frissen kinevezett igazgató, Fabio Paratici jól ismeri Demiralt, hiszen pár héttel ezelőtt még a Juventusnál dolgozott. Emiatt a Tottenhamet tartják az első számú esélyesnek a transzferrel kapcsolatban. Gianluca Di Marzio szerint az Atalanta is szeretné megszerezni a védőt, ám a jelenlegi, 1,8 millió eurós éves fizetését nem biztos, hogy megadná a bergamói alakulat, ami szintén a Spurs malmára hajtja a vizet.

Demiral minden sorozatot figyelembe véve 32 mérkőzésen lépett pályára a Juventus színeiben, amelyeken 1 gólt és 2 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2024 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 28 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.