Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mancini: “Szenvedtünk, de megérdemelten nyertünk”

Ahogyan arról beszámoltunk, az olasz válogatott a második csoportmeccsét is 3-0-ra megnyerte, így biztosította helyét a legjobb 16 között az Európa-bajnokságon…

(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Mancini elégedetten értékelt Svájc magabiztos legyőzését követően, de hozzátette, egyáltalán nem volt olyan könnyű a mérkőzés, mint azt az eredmény mutatná:

“Svájcról tudtuk, hogy erős csapat, tudtuk, hogy kemény meccs lesz, és így is lett. Voltak lehetőségeink, és már korábban is megszerezhettünk volna a vezetést, ugyanakkor szenvedtünk is, voltak nehézségeink, de a végén megérdemelten nyertünk. Az első percekben nehezen lendültünk játékba, de miután magasabbra helyeztük a védelmi vonalainkat, és elkezdtünk letámadni, már hibára tudtuk kényszeríteni őket. A fiúk jól teljesítettek, nem volt könnyű öt nap alatt a második meccsen pályára lépni, ráadásul nagy volt a meleg.”

Mancini a mérkőzésen megsérülő veterán Giorgio Chielliniről elmondta, hogy “a combhajlítójával történt valami, egyelőre nem tudom, hogy pontosan mi. Holnap derül ki, de nagyon remélem, hogy semmi komoly baja nincs.”

Az A csoport állása