Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tottenham: éles fordulat a menedzserkérdésben – sajtóhír

Noha korábban úgy tűnt, hogy portugál szakembert készül kinevezni a Tottenham gárdája, a csütörtöki napon történt változások új szeleket hozhatnak az észak-londoniaknál…

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

A korábbi beszámolók értelmében az AS Romától távozó Paulo Fonseca tűnt a favoritnak a Tottenham menedzseri posztjára, azonban Fabrizio Romano információi szerint a feleknek nem sikerült megegyezniük egymással. Ráadásul Gianluca Di Marzio eközben úgy tudja, hogy a minap a Fiorentinával szerződést bontó Gennaro Gattusóra készülnek lecsapni a fővárosiak.

A 43 éves szakember 2019 decemberében vette át a Napoli irányítását egykori edzőjétől, Carlo Ancelottitól, és a kezdeti lendület olyan jól sikerült, hogy a Napoli megnyerte vele a Coppa Italiát és a hetedik helyen zárta a bajnokságot tavaly. Az idei szezonnak a csapat nagy reményekkel vágott neki, Gattuso első teljes idényében a megerősített keretet a bajnokesélyesek közé sorolták, és bár jól kezdték az idényt, szép lassan elfogyni látszottak, a sérülések sem könnyítették a boldogulását, ennek ellenére remek hajrával továbbra is versenyben vannak a BL-indulásért. A szezon közben folyamatosan pletykáltak a leváltásáról, amely annyira rosszul esett neki, hogy most már hiába marasztalná őt a vezetőség, elkötelezett a váltás mellett.

Gattuso 22 nappal a kinevezése után felbontotta a július 1-jétől életbe lépő szerződését a Fiorentinával, mivel a feleknek a jövőről alkotott elképzelései mégsem egyeztek.