Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Az angol kapitány magyarázkodni kényszerült!

A mindig elégedetlen angol sajtó, valamint a szurkolók előtt is  magyarázkodhatott Gareth Southgate szövetségi kapitány a Skócia ellen döntetlent követően.

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Mint ismert, a szigetországi rangadó gól nélküli döntetlennel ért véget, amely után a jóval esélyesebbnek tartott angol válogatott, Southgate kapitánnyal az élen bőven kapott kritikákat.

“Egy kissé őrült meccs volt. Be kell ismernünk, nem úgy alakult, ahogyan terveztük. Nem egyszer  elveszítettük a kontrollt is. Megvoltak a lehetőségeink, ugyanakkor az ellenfélnek is. Az utolsó öt percben, akár mi is veszíthettünk volna, ha kitámadunk teljesen.” – Így a meccset követő nyilatkozatában Southgate, aki tehát elismerte, hogy gyengén teljesített az angol csapat, ugyanakkor mint mondta, egy nagy tornán nagyon fontos, hogy ki hogyan menedzseli a helyzetét, akár a meccseket, akár a csapat összeállítását.

“Négy támadóval játszottunk, Mason (Mount) például végig előrébb játszhatott. Harry-t (Kane) lecseréltem, de azért, mert a csapatnak akartam új impulzust adni. A skótok amúgy is remekül védekeztek, nem sok teret hagytak elől szabadon.  Azt hiszem, nem egyénekről kell beszélnünk, hanem a válogatott általános teljesítményéről. Tudjuk, hogy nem vagyunk még azon a szinten, ahol lenni szeretnénk. Azt is tudjuk, hogy Anglia játszott Skócia ellen, a Wembley-ben, ahol a szurkolóinknak csak a győzelem az elfogadható. Ki fogjuk elemezni a találkozót, megpróbáljuk megtalálni a megoldást egy hasonló helyzetre. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy az Európa-bajnokság ezen szakaszában a legfontosabb tényező a továbbjutás.” – Így Southgate, aki aaz elégedetlenkedő szurkolóknak is üzent.

“Fiatal válogatottunk van, tele tehetséges, de fiatal játékossal. Mindannyiunknak szüksége van a támogatásra. Sokan nem játszottak még hasonló meccsen, hasonló tornánk. Sokat kell még tanulnunk, tanulni is fogunk, ha érezzük a támogatást, ez a folyamat még könnyebb lesz!” – Fogalmazott az angol szövetségi kapitány.