Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fiola: “Talán ez életem legszebb napja”

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott bravúros döntetlent ért el a világbajnoki címvédő Franciaország ellen szombaton az Európa-bajnokságon…

(Photo by Tibor Illyes – Pool/Getty Images)

A magyar válogatott vezető gólját szerző Fiola Attila a találkozó lefújását követően könnyek közt szólalt meg:

Az egész pályafutásom lepörgött előttem. Köszönöm a családomnak és a barátaimnak, akik végig mellettem álltak és támogattak. Remek csapatjáték után értük el ezt a fantasztikus teljesítményt, a szurkolók is nagyszerű hangulatot teremtettek. Talán ez életem legszebb napja. Itt volt az egész családom, nagyon büszkék rám.

A mester kérte, hogy sűrűn forgassuk a játékot. Kaptam egy keresztlabdát, láttam, hogy Sallai Roland lép felém, fejjel elé tudtam tenni a labdát, ő pedig jól pörgette vissza. Ezután el tudtam vinni a labdát, beléptem Varane elé, hogy ha ütközünk is, akkor tizenegyest kapjunk. Ez nem történt meg, helyzetbe kerültem, az volt a fejemben, hogy eltaláljam a kaput. Örülök, hogy ennyire nyugodt voltam, és szépen meg tudtam oldani a szituációt. Boldog vagyok, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek, az élet visszaadott valamit, hogy a legutóbbi Eb-n az első mérkőzés után nem tudtam pályára lépni.”

A magyar válogatott a csoportkör utolsó fordulójában Németország ellen lép pályára jövő szerdán Münchenben.

Az F-csoport állása: