Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rossi: “Csak a játékosokon múlik, mit érünk el”

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott bravúros döntetlent ért el a világbajnoki címvédő Franciaország ellen szombaton az Európa-bajnokságon…

(Photo by UEFA/UEFA via Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a franciák elleni pontszerzést követő értékelésében a további esélyekről is említést tett:

“A meccs után azt gondoltam, jobb lett volna ezt az eredményt Portugália ellen elérni, mert a teljesítményünk már azon a mérkőzésen is jó volt. Nagyon nehéz napjaink voltak azóta, nem gondoltam volna, hogy ilyen teljesítményre leszünk képesek. Igazán büszkének kell lenniük a srácoknak, ők a főszereplők, és olyan különleges adrenalinbombát adtak a szurkolóknak érzelmekből, hogy mindenki fantasztikus napot élhetett át.

A földön kell járnunk továbbra is, Münchenben a továbbjutáshoz nyernünk kellene. Folyamatosan javulunk abban, ahogy a nehéz pillanatokban reagálni tudunk. A technikai differencia köztünk és Franciaország között elég nagy, de ha ezt kompenzálni tudjuk a taktikával, szívvel, akkor az a játékosok érdeme. A magyar nemzeti csapat nagy célokat tud kitűzni maga elé, csak a játékosokon múlik, mit érhetünk el.

Mindig vannak, akik kritizálnak minket, de ha tudjuk, hol tartunk, nem szabad a kritikákkal foglalkoznunk. Hülyék mindig voltak, vannak, és lesznek is. Azt kell mondjam, ez a magyar szurkolás világszinten is páratlan. Azért dolgozunk, hogy ezeknek a szurkolóknak örömet szerezzünk. Ez az egyik legszebb nap pályafutásom során. Itt vagyok, 56 éves vagyok, és először járok Eb-n, olyan vagyok, mint egy gyerek a vidámparkban. Nem vagyok hülye és arrogáns. Nem mondom azt, hogy elmegyünk Münchenbe, és nyerni fogunk. Hanem azt mondom, elmegyünk Münchenbe, és mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.”

A magyar válogatott a csoportkör utolsó fordulójában Németország ellen lép pályára jövő szerdán Münchenben.

Az F-csoport állása: