Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Laporta: „Szeretném, ha Messi igent mondana…”

Az eddig megszerzett játékosokon kívül további három vagy négy labdarúgó szerződtetését tervezi az FC Barcelona – nyilatkozta Joan Laporta a La Vanguardiának.

(Photo by David Ramos/Getty Images)

A Barcelona első embere a katalán napilapnak adott interjúban a következő idényre vonatkozóan kiemelte, hogy nagyon versenyképes csapatuk lesz, amelyet megalapoztak azzal, hogy az elmúlt hetekben olyan klasszisokat szerződtettek, mint Eric García, Sergio Agüero és Memphis Depay, illetve visszatért kölcsönadását követően Emerson. Azzal kapcsolatban, hogy kik lehetnek a további érkezők, Laporta nem szolgált nevekkel, viszont emlékeztetett a pénzügyi korlátokra, mondván, a klub gazdasági helyzete nagyon bonyolult, rosszabb, mint gondolta.

Laporta reméli, hogy a hatszoros aranylabdás Lionel Messi, akinek június végén lejár a szerződése, marad a Barcában. „Szeretném, ha Messi igent mondana, minél előbb, annál jobb, sok szempontból segítene nekünk” – fogalmazott az 58 éves elnök.

Kitért a legutóbbi bajnoki idényben harmadikként végzett csapat holland vezetőedzőjére, Ronald Koemanra is, akivel egy évvel, jövő nyárig hosszabbítottak szerződést a katalánok.

„Makacs, de nagyszerű ember. Miután háromszor beszéltem vele, láttam, hogy sokkal több mindenben tudunk közösen cselekedni, együttműködni és megállapodni, mint amennyiben eltér a véleményünk. Boldog vagyok, hogy marad, mert fontosnak tartom, hogy az elnök jó kapcsolatban legyen az edzővel” – nyilatkozta a holland szakemberről Laporta.