Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: döntött kapitányáról a lengyel szövetség

Az Európa-bajnokságon várakozáson alul teljesítő lengyel válogatott szövetségi kapitányának helyét a helyi sajtó igencsak megkérdőjelezte, így az elnöknek választ kell adnia a folytatásról…

(Photo by Foto Olimpik/NurPhoto via Getty Images)

Noha szurkolóik bizakodtak a sikeres szereplésben, a lengyel válogatott egyetlen ponttal csoportja utolsó helyén végzett az Európa-bajnokságon, és nem jutott tovább a legjobb 16 közé. A csalódást keltő szereplést követően a szurkolók és a legtöbb lengyel sajtótermék a januárban kinevezett Paulo Sousa menesztését kezdte el követelni, azonban a lengyel szövetség elnöke, Zbigniew Boniek megerősítette a szövetségi kapitány maradását:

“Paulo Sousa nagyon jó edző, aki felépített egy egészen másképpen játszó csapatot, mint amit megszoktunk. Több záradék is van a szerződésében, de olyan nincs, amely azt mondaná ki, hogy ha nem jutunk tovább a csoportból, akkor automatikusan felbomlik a szerződése. Szóval, Sousa marad a kapitány.”

Mint ismeretes, Sousát annak idején 2011 és 2013 között a Videoton vezetőedzőjeként ismerhettük meg és tett szert nemzetközi elismerésre Európa-liga-szereplésük révén. Később a Maccabi Tel Aviv, a Basel és a Fiorentina csapatánál is vállalt munkát, legutóbb pedig a Girondins Bordeaux csapatát trenírozta.

A mieinkkel azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő lengyel válogatott a három meccsen négy pontot szerzett eddig az 50 éves portugál tréner irányításával, beleértve a magyar válogatott elleni 3-3-as döntetlent.