Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Thorgan Hazard bombája döntött, kiesett a címvédő! – videóval

A nyolcaddöntők egyik, ha nem a legnagyobb rangadóját játszotta egymással a világranglistát vezető Belgium és az Eb címvédő Portugália. A találkozó nem bővelkedett hatalmas helyzetekben, viszont egy jól eltalált Thorgan Hazard lövésnek köszönhetően Belgium 1-0 arányban nyerni tudott, így a legjobb 16 között búcsúzott a 2016-os Európa-bajnok.

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

Kevés lehetőséget hozott a mérkőzés első félideje, mindkét csapat inkább a biztos védekezésre törekedett. Pár jelentősebb helyzetet azért a portugálok ki tudtak dolgozni. A 6. percben Jota törte el ígéretes szituációban a labdát, és csúnyán a kapu mellé lőtt. A 25. minutumban Ronaldo végezhetett el veszélyes helyről szabadrúgást, amivel Courtoist tornáztatta meg, de a belga hálóőr nem hibázott. A belgák első komoly helyzetére a 42. percig kellett várni, ebből viszont gól is született Thorgan Hazard távoli lövése után, 1-0! A szünetre így előnnyel vonulhatott Roberto Martinez csapata.

A második játékrész nem indult túl jól Belgium számára, mivel elveszítették de Bruynét, aki még az első félidőben sérült meg Palhinha belépője után. A játékot inkább a portugálok irányították, de nem igazán tudtak komoly helyzetet kidolgozni. Az 58. percben Jota lőhetett jó helyről, de kísérlete jócskán a kapu felett szállt el. A belgák egyre inkább csak a védekezésre és a gyors ellentámadásokra összpontosítottak, de az akcióik rendre elhaltak egy-egy rossz átadás miatt, így igazi veszélyt nem tudtak kialakítani. A 82. percben Dias fejesét kellett hárítani Courtoisnak, de mivel a kísérlet középre tartott, így magabiztosan védett a belgák hálóőre. 1 minutummal később már Courtois is tehetetlen volt, viszont a kapufa megmentette Belgiumot Guerreiro lövésénél. A 95. percben még Joao Felix kísérlete kerülte el kevéssel a kaput. Hiába tett meg mindent a hajrában Portugália, végül nem jött össze az egyenlítés, így búcsúzott a 2016-os Európa-bajnok.

Belgium – Portugália 1-0 (1-0)
Helyszín:
Estaduio de La Cartuja (Sevilla) Vezette: Felix Brych
Gólszerző: T. Hazard (42) ill.-
Sárga lapok:
Vermaelen (72.), Alderweireld (81.) ill. Palhinha (45.), Dalot (51.), Pepe (77.)
Kiállítás: – ill. –

Belgium: Courtois – Vermaelen, Vertonghen, Alderweireld – T. Hazard (Dendoncker 90+5.), Witsel, Tielemans, Meunier – E. Hazard (Carrasco 87.), Lukaku, De Bruyne (Mertens 48.) Szövetségi kapitány: Roberto Martinez

Portugália: Patricio – Guerreiro, Pepe, Dias Dalot – Sanches (Oliveira 78.), Palhinha (Danilo 78.), Moutinho (Felix 55.) – Jota (An. Silva 70.), Ronaldo, B. Silva (Fernandes 55.) Szövetségi kapitány: Fernando Santos

A mérkőzés összefoglalója:

A nyolcaddöntők eredményei és további programja:

Szombat:
Wales 0-4 Dánia
Olaszország 2-1 (h.u.) Ausztria

Vasárnap:
Hollandia 0-2 Csehország
Belgium 1–0 Portugália

Hétfő:
18:00 Horvátország – Spanyolország (Tv: M4 Sport)
21:00 Franciaország – Svájc (Tv: M4 Sport)

Kedd:
18:00 Anglia – Németország (Tv: M4 Sport)
21:00 Svédország – Ukrajna (Tv: M4 Sport)