Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Dánia megállíthatatlan!

Történelmi győzelmük 29. évfordulóján léphetett pályára a dán válogatott, az Európa-bajnokságon. A dán csapat Amszterdamban csapott össze Wales-szel. A dán csapatnak plusz erőt adhatott, hogy a mérkőzés előtt egy nappal meglátogatta a csapatot Christian Eriksen.

Meglepő módon a walesiek kezdték jobban a találkozót, azonban az első negyedóra elteltével szép lassan a dánok átvették a mérkőzé irányítását. Azonban a dán csapat első kaput eltaláló lövésére majdnem félórát kellett várni, ekkor a 27. percben a sérült Poulsent pótló, Dolberg eresztett el egy pompás lövést, amiből a vezetést is megszerezte Dánia. A gól sokkolta az ellenfelet és ezután szinte végig a a walesi térfélen zajlott a játék, Wardnak több védést is be kellett mutatni a folytatásban, azonban Wales kihúzta újabb kapott gól nélkül az első félidőt.

A 48. percben azonban Danny Ward is tehetetlen volt, Braithwaite rossz beadás után, Williams még rosszabbul próbált meg felszabadítani, egyenesen Dolberghez passzolt, aki köszönte és megszerezte a második gólját.
Folytatásban a dánok kevésbé erőltették a támadásokat, Wales pedig nem tudott helyzetet kialakítani, sőt kaput eltaláló lövésük sem volt. A hajrára felpörgött a mérkőzés, természetesen a dánoknak köszönhetően. A dán Braithwaite kapufát szerzett, majd pár perccel később Maehle szerzett gyönyörű gólt. A walesiek már korábban is idegesek voltak, de a harmadik gól után végleg elszállt az agyuk, a csereként beálló Wilsont ki is állította a játékvezető, de Gareth Bale is nehezen viselte az eredményt.
Hát még a meccs legvégén, amikor Braithwaite is betalált. A Barcelona támadójának a gólját először érvénytelenítették les miatt, de a VAR szobában megállapították, hogy érvényes a találat.

A dánok a legutóbbi két meccsükön 8 gólt szereztek.

A mérkőzés összefoglalója


Európa-bajnokság, Nyolcaddöntő
Wales – Dánia 0-4
(0-1)
Helyszín:
Amszterdam, Johan Cruijff Arena –  néző; Vezette: D. Siebert (német)
Gólszerzők:  ill. Dolberg (27., 48.), Maehle (88.), Braithwaite (90.+6) .
Sárga: Rodon (26.), Moore (40.), Brooks (80.), Bale (90.+3) ill. .
Kiállítás: Wilson (90.) ill. –

 

Wales: Ward – C. Roberts (N. Williams 40.), Rodon, Mepham, Davies – Morrell (Wilson 60.), Allen – James (Brooks 78.), Ramsey, Bale – Moore (T. Roberts 78.).
Megbízott szövetségi kapitány:
Rob Page

Dánia: Schmeichel – Christensen, Kjaer (Andersen 77.), Vestergaard – Stryger Larsen (Boilesen 77.), Hojbjerg, Delaney (Jensen 60.), Maehle – Damsgaard (Norgaard 60.), Dolberg (Cornelius 69.), Braithwaite. Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand