Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-győztes edző veszi át az Evertont! – HIVATALOS

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Everton hivatalos weboldalán számolt be arról, hogy a Real Madrid élére távozó Carlo Ancelotti helyét többek között a Liverpool és a Chelsea korábbi menedzsere, Rafa Benitez veszi át…

Igaznak bizonyultak a korábbi hírek, azaz Rafael ‘Rafa’ Benitez lett az Everton új vezetőedzője. A tapasztalt spanyol szakember hároméves szerződést írt alá a liverpooli gárdával, aki legutóbb Kínában dolgozott, Európán belül pedig éppen a Premier League-ben.

Rafa Benitez első jelentős sikereit a Valencia élén érte el. A denevérekkel nyert többek között két bajnoki címet és egy UEFA-kupát 2001 és 2004 között. Innen került először Angliába, egész pontosan a Liverpoolhoz. Az angol sztárcsapattal szintén gyűjtött be nagy trófeákat, a spanyol szakemberrel a ‘Pool behúzta az FA-kupát és a Bajnokok Ligáját is. A Liverpool után volt aztán az Inter, a Chelsea, a Napoli és a Real Madrid edzője. A Chelsea-vel Európa-ligát, míg a Napolival Olasz-kupát nyert. Legutóbb Európán belül a Newcastle United csapatát irányította, majd innen került Kínába.