Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: a magyar játékos mentalitását dicséri a csapattársa

Legutóbbi bajnokiján kiállítást harcolt ki, gólpasszt és győztes gólt jegyzett Sallói Dániel, aki hetek óta remek formában játszik, az elmúlt két szezon egy-egy góljához, gólpasszához képest már most hét gólnál és három gólpassznál jár az MLS jelenlegi kiírásában, és a liga hivatalos honlapja már a gólkirályjelöltek között említi.

(Photo by Bill Barrett/ISI Photos/Getty Images)

A Sporting Kansas City hátrányból nyerte meg 2-1-re a legutóbbi bajnokiját a Los Angeles FC ellen, ami a ligahonlap beszámolója szerint annak a változásnak is köszönhető, amelyen a magyar légiós átment az elmúlt egy évben.

„Odahaza is nehéz időket éltünk a koronavírus-járvány alatt, a korlátozások miatt nem nagyon lehetett mit csinálni. Sokat tartózkodtam otthon családi körben, mellette edzettem, voltaképpen csupán ez a két elfoglaltság volt engedélyezett. A már olimpián is bizonyító Shane Tusuppal edzhettem, ami nemcsak a fizikumomnak tett jót, hanem a lelkemet is erősítette” – idézte fel a hosszú kényszerszünetet Sallói Dániel az mlssoccer.com-nak.

„Figyelt az adottságaimra, és nagyon sok mindent megtanított nekem. Rengeteget változtam, és ebben óriási a szerepe. Szerintem a változást nemcsak én érzem, hanem a csapattársaim is. Nagyon örülök, hogy vele dolgozhattam, szeretném, ha így tehetnék a következő holtidényben is” – nyilatkozta a közös munkáról Sallói.

„Szerintem a mentalitása változott meg, az idény előtti edzőtáborba mintha egy egészen más Sallói érkezett volna meg. Fényévekkel tart előrébb a tavalyi játékához képest, ami szerintem a mentalitása változásának eredménye. Rendkívül keményen dolgozik, nagyon odateszi magát, aminek támadásban és védekezésben is a hasznát látjuk. Ha hozzá kerül a labda, kezdhetnek rettegni az ellenfelek. Remekül helyezkedik, és ami a legfontosabb, rugdossa a gólokat. Nagyon tetszik, amit látok Dánieltől, remélem, ez egész évben így lesz majd” – vélekedett az 55-szörös amerikai válogatott védő, Graham Zusi.

Tizenkét mérkőzés után a Sporting második a Nyugati főcsoportban, Sallói hét góllal harmadik a liga góllövőlistáján, a mexikói Javier „Chicharito” Hernández (LA Galaxy) tízzel az első, a perui Raúl Ruidíaz (Seattle) nyolccal a második.