Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany-kupa: sérülés miatt marad le a tornáról a sztárjátékos

Magyar idő szerint ma 23 órakor újabb kontinensbajnokság rajtól el. Az Eb-ből és a Copa America-ból már csak a döntő van hátra, azonban az Észak- és Közép-Amerikai kontinenstorna, az Arany-kupa viszont csak most kezdődik. Azonban a torna egyik legnagyobb sztárja, a Bayern München játékosa, Alphonso Davies sérülés miatt kénytelen kihagyni a tornát. 

A kanadai labdarúgó-szövetség hivatalos közleményében hozta nyilvánosságra, hogy a villámléptű balszélső egy bokasérülés miatt nem lehet ott a válogatottban.
Davies-nek ez lett volna a harmadik tornája, korábban 2017-ben és 2019-ben a negyeddöntőig jutott a kanadai csapattal.
A kanadaiak másik sztárja, a Lille csatára, Jonathan David is kihagyja az Arany-kupát, ahogy a házigazda Egyesült Államok is leginkább a hazai bajnokságban (MLS) szereplő játékosokra épül.

A régió harmadik komoly futballnemzete, Mexikó csapatában sem szerepel a rutinos Andrés Guardado vagy Javier Hernández, de a mexikóiak keretében így is több Európában játszó rutinos játékos szerepel.

A tornára meghívást kapott a 2019-es Ázsia-kupa győztes és a 2022-es Világbajnokság rendezője Katar is, sőt az arab nemzet csapat a 2023-as Arany-kupán is szerepelhet majd.