Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ausztrál kapust igazolt a Real Sociedad! – Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Sociedad gárdája hivatalos fórumain bejelentette, hogy leigazolta a Brightontól Mathew Ryant. Az ausztrál hálóőr 2+1 évre kötelezte el magát.

(Photo by Rui Vieira -)

Ismét visszatér Spanyolországba Mathew Ryan, aki korábban a Valencia hálóját őrizte egy rövid ideig. Az ausztrál kapus ezúttal a Real Sociedad gárdájánál próbál szerencsét, miután a baszk klub leigazolta őt a Brightontól. Ryan sokáig meghatározó kapusa volt az angol csapatnak, ám az előző szezonban elveszítette a kezdő pozícióját Graham Potternél, így az idény második felében kölcsön is adták őt az Arsenalnak, ahol viszont nem termett sok babér számára. Ezután döntött a távozás mellett Ryan, aki 2+1 éves szerződést írt alá a Sociedadnál.

Az ausztrál kapus 2017-ben igazolt a Brightonhoz. A klub színeiben minden sorozatot figyelembe véve 123 mérkőzésen lépett pályára, amelyekből 27-et kapott gól nélkül hozott le. A transfermarkt által 6 millió euróra taksált kapus esetében a felek nem hozták nyilvánosságra az átigazolási díjat.