Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan Joao Mario új csapata! – hivatalos

Mint ahogyan arról már beszámoltunk, az Inter és Joao Mario közös megegyezéssel szerződést bontottak. A híreknek megfelelően az Eb-győztes portugál középpályást ma bejelentette új klubja…

(Photo by Marco Canoniero/LightRocket via Getty Images)

A Benfica színeiben folytatja karrierjét Joao Mario, aki öt évet követően távozott az Intertől. A milánói együttes igaz többször is kölcsönadta, legutóbb éppen a másik lisszaboni gárdában, a Sportingban rúgta a bőrt. A Benfica ötéves szerződést kötött a tapasztal Eb-győztes játékossal. Mario annak idején a Sportingtól került Milánóba. Első ciklusa 2004 és 2016 között tartott, természetesen beleszámolva az utánpótlás éveit.

Joao Mario külföldi pályafutása tehát nem sikerült valami kimagaslóan. Az Interben első szezonjában kétségtelenül alapembernek számított, majd aztán a következő idénytől kevesebb játéklehetőséget kapott. Ennek hála többször kölcsönadták, megjárta a West Hamet és a Lokomotiv Moszkát is a Sporting mellett. Az Internazionale színeiben összesen 69 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 4 gólt és 13 gólpasszt jegyzett.