Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Sociedad: Ryan közlegény szerződtetése

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Real Sociedad szerződtette a Brighton Arsenalhoz kölcsönadott kapusát, Mathew Ryant. A spanyolok hétfőn egy szellemes Twitter-bejegyzéssel jelentették be az ausztrál hálóőr leigazolását.

(Photo by Robin Jones/Getty Images)

„Ryan közlegényt szerződtetése” – áll a Real Sociedad Twitter-oldalán. A spanyolok természetesen a „Ryan közlegény megmentése” című filmre utaltak ezzel, sőt a cím mellett még a kép is ugyanaz, mint a filmé. Ryan korábban már játszott Spanyolországban, 2015 és 2017 közt volt a Valencia labdarúgója, tíz La Liga-mérkőzésen védett, mielőtt kölcsönadták a KRC Genknek.

Ryan sokáig meghatározó kapusa volt a Brightonnak, ám az előző szezonban elveszítette a kezdő pozícióját Graham Potternél, így az idény második felében kölcsön is adták őt az Arsenalnak, ahol viszont nem termett sok babér számára. Ezután döntött a távozás mellett Ryan, aki 2+1 éves szerződést írt alá a Sociedadnál. Az ausztrál kapus 2017-ben igazolt a Brightonhoz. A klub színeiben minden sorozatot figyelembe véve 123 mérkőzésen lépett pályára, amelyekből 27-et kapott gól nélkül hozott le. A Transfermarkt által 6 millió euróra taksált kapus esetében a felek nem hozták nyilvánosságra az átigazolási díjat.