Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLSZ elnöke az UEFA súlyos büntetéséről

Ahogyan arról beszámoltunk, az UEFA a minap három zárt kapus mérkőzéssel sújtotta a magyar válogatottat a szurkolók diszkriminatív megnyilvánulásai miatt…

(Photo by VI Images via Getty Images)

Az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) múlt pénteki közlése értelmében a szurkolók diszkriminatív megnyilvánulása miatt három zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar szövetséget. A magyar válogatott soron következő két hazai, UEFA-rendezésű találkozóján nem lehetnek nézők, míg a harmadik mérkőzésre szóló büntetést az UEFA két évre felfüggesztette.

Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor az UEFA alelnökeként is illetékes az ügyben, így meglehetősen kényes helyzetben van, amikor a magyar érdekekért harcol a nemzetközi szövetség érvényben lévő szabályainak tiszteletben tartásával. Többek közt a Nemzeti Sport is megpróbálta megszólaltatni a sportvezetőt, aki a lap megkeresésére ennyit árult el:

“Részletesen elmondom majd a médiának, amit fontosnak tartok az UEFA fegyelmi döntésével kapcsolatban, amint ennek itt lesz az ideje.”

Az UEFA honlapjának közlése szerint az Európa-bajnokság budapesti és müncheni találkozóin – a magyarok a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában, a németekkel az Allianz Arénában csaptak össze – a szurkolók diszkriminatívan viselkedtek, emiatt szabták ki a súlyos büntetéseket.

Az UEFA mindemellett 100 ezer euróra is megbüntette a magyar szövetséget, amelynek „Egyenlő Játék” feliratú molinót kell majd kifeszítenie ezek az összecsapásokon.