Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Buffon megszólalt a nagy visszatérésről

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a veterán olasz kapuslegenda a közelmúltban visszatért nevelőegyesületéhez, és motiváltabb, mint valaha…

(Photo by Pier Marco Tacca/Getty Images)

A Juventus csapatától lejáró szerződése után távozó Gianluigi Buffon hallani sem akart a visszavonulásról, és számtalan ajánlat közül végül nevelőcsapata, a másodosztályból kieső Parma ajánlatát fogadta el:

“Rengeteg szép emlékem van a csapatból, amik most újraéledtek bennem. Egyik nap arra ébredtem, hogy nem választhatok máshogyan, kizárólag a Parma csapatához igazolhatok. Úgy érzem, hogy ugyanolyan motivált vagyok, mint annak idején, szeretnék segíteni a csapatomnak. Továbbra sem tartom magam öregnek, úgy hiszem, képes vagyok a legmagasabb szinten védeni. A Parma nagyon sokat adott nekem a karrierem első szakaszában, most pedig kötelességemnek éreztem, hogy amikor bajban vannak, és szükségük lehet rám, akkor vissztérjek, és próbáljak meg segíteni. Úgy érzem magam, mintha hazatértem volna.”

A 43 éves torinói klublegenda a 2020-2021-es idényben Wojciech Szczesny váltótársaként hét olasz bajnokin és összesen 12 tétmérkőzésen védte Andrea Pirlo egyletének kapuját. Mindent egybevetve 2001 óta már 683 mérkőzésen védte a torinói sztárcsapat kapuját, melyet a 2018-2019-es szezonban a PSG-nél tett kitérőt leszámítva két évtizede hűségesen szolgál. Buffon 1995-ben a Parma csapatában mutatkozott be a felnőttek között, melyet hat év után hagyott el annak idején a Juventus kedvéért, amely később élete szerelme lett.

Buffon a Parma csapatával 1999-ben Olasz Kupát, Olasz Szuperkupát és UEFA-kupát nyert, később a Juventus színeiben halmozta a sikereket, 2006-ban pedig világbajnok lett az olasz válogatottal, de a hőn áhított BL-címet sosem tudta megszerezni.

A “sonkások” amerikai tulajdonosa, Kyle Krause úgy vélekedett, hogy “hihetetlen, hogy vissza tudtuk hozni őt Parmába. Nagyon akartuk és most itt van, elkötelezett a projektünk iránt. Még most is óriási motivációval rendelkezik, ezért is egy világklasszis sportoló. Mindig is csodáltam a vezetőképességeit, valamint a tehetségét és most végre hazatért. Azt a tehetséget és értéket kerestük, amit ő képvisel.”