Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: 2023-ban Budapesten rendezik a sorozat döntőjét

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) közösségi oldalának pénteki bejegyzése megerősítette, hogy Budapesten rendezik a labdarúgó Európa-liga 2023-as döntőjét.

(Photo by Janek Skarzynski – Pool/Getty Images)

A második számú európai kupasorozat idei fináléját Gdanskban rendezték, ahol a Villarreal tizenegyespárbajban legyőzte a Manchester Unitedet. Jövőre Sevilla, 2023-ban pedig a Puskás Aréna ad otthont a döntőnek, így egy újabb rangos sorozat érkezik hazánkba, írja az MTI.

Az Európa-liga 2024-es döntőjét a dublini Aviva Stadionban játsszák. Az Ír Labdarúgó Szövetség (FAI) pénteken jelentette be, hogy a múlt hétvégén Londonban lefolytatott tárgyalásokat követően az UEFA végrehajtó bizottsága az ír fővárosnak ítélte a rendezés jogát. A dublini Aviva Stadion három év múlva második alkalommal adhat otthont az Európa-liga fináléjának, ugyanis 2011-ben ott mérkőzött meg egymással két portugál csapat, és az FC Porto végül 1-0-ra legyőzte az SC Bragát.

Az El 2025-ös döntőjének Bilbao ad otthont. Az UEFA honlapja szerint az ír fővárosra és a baszk városra is azért esett a választás, mert az idei, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon az eredeti tervekkel ellentétben egyetlen mérkőzést sem rendezhettek meg a világjárvány miatt.