Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette új klubja a Chelsea-ből távozó Olivier Giroud-t – HIVATALOS

Hivatalosan is bejelentette a Chelsea francia világbajnok támadójának, Olivier Giroud-nak az érkezését az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan.

(Photo by Pierre-Philippe Marcou – Pool/Getty Images)

A világbajnok francia Olivier Giroud távozik a Chelsea labdarúgócsapatától, és az AC Milan játékosa lesz, jelentette be ma hivatalosan is az olasz együttes. A támadótól már a londoni klub is elbúcsúzott. Az AC Milan közleményében nem tértek ki arra, hogy mennyiért igazolták le és hány éves kontraktust írt alá, de egybehangzó sajtóhírek szerint 2 millió eurót fizettek érte a Chelsea-nek, és két éves szerződést kapott új csapatától. Giroud a bejelentés szerint a 9-es mezt fogja megkapni.

A 34 éves középcsatár április elején egy évvel meghosszabbította a szerződését, viszont már pénteken bejelentette a közösségi oldalán, hogy távozik a londoni kékektől. A tapasztalt futballista aznap már meg is érkezett Milánóba, ahol részt vett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.

Giroud 2018-ban igazolt a Chelsea-hez, amelyben 119 mérkőzésen 39 gólt szerzett, és előbb FA Kupát, majd Európa-ligát, idén pedig Bajnokok Ligáját nyert.