Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League-klub szerződtette a magyar hátvédet – hivatalos

A MOL Fehérvár kétszeres válogatott hátvédje, Bolla Bendegúz a Premier League-ben szereplő Wolverhamptonhoz igazolt, majd az angol klub egyből kölcsönadta a svájci első osztályba idén visszajutó Grasshoppersnek – az érintett klubok szombaton bejelentették a magyar játékos leigazolását.

(Photo by Laszlo Balogh/Getty Images)

Az elmúlt hetekben beszámoltunk arról, hogy a Premier League-ből érdeklődnek a Fehérvár hátvédje iránt, de török lapok a Fenerbahcéval is hírbe hozták. A Wolverhampton a Bolla érkezéséről szóló hivatalos közleményében a válogatottság és az Eb-kerettagság mellett megemlíti, hogy a védő 40 tétmeccsen lépett pályára a MOL Fehérvár első csapatában, játszott az Európa-liga-selejtezőjében és a tavasszal a hollandok ellen gólt szerzett az U21-es Eb-n. Továbbá azt is kiemelik, hogy a fejlődése érdekében a következő idényre a svájci élvonalba, a Grasshoppersnek adják kölcsön. A hírek szerint Bolla a Wolvesnál öt évre írt alá, és egy évre kerül kölcsönbe ahhoz a Grasshoppershez. Bolla egyébként 55 meccsen játszott az NB I-ben, egy gólt szerzett, a Fehérvár mellett a 2019-2020-as szezonban Zalaegerszegen, kölcsönben. Egyébként a sérülése után újra 100%-os állapotban lévő Szoboszlai Dominikhoz hasonlóan Bolla is a fehérvári Főnix Gold FC-nél nevelkedett.

„Miután a magyar válogatottal visszatértünk az osztrák edzőtáborból, a másnapi reggelinél szóltak az angol klub ajánlatáról. Az első gondolatom az volt, hogy valaki biztosan szórakozik velem. Hirtelen jött a lehetőség, de nagyon örültem neki, elvégre gyerekkorom óta az volt a célom, hogy minél előbb külföldre szerződjek, és légiósként is megálljam a helyem. Szerencsére a Fehérvának és a Wolverhmaptonnak sikerült megállapodnia egymással, így létrejött az üzlet. Sokat jelentett, hogy az angol egyesület ötéves szerződést kínált, úgy tűnik, hosszú távon számolnak velem. Óriási megtiszteltetés, hogy Premier League-klub kötelékbe tartozhatok, de a fejlődésem miatt állandó játéklehetőségre van szükségem, amire Angliában jelenleg vélhetően kisebb esélyem lenne. Így jött a képbe a Grasshoppers, és biztos vagyok benne, hogy a svájci élvonalban sokat fejlődhetek. Pénteken már együtt edzettem a társakkal, az orvosi vizsgálatok után találkoztam Giorgio Contini vezetőedzővel, ő is elmondta, mit vár tőlem. A cél, hogy a lehető legjobban felépítsenek, és hogy pótoljam azokat a hiányosságokat, amelyek a nemzetközi szinten még kiütköznének. A karrierem szempontjából a legjobb helyre érkeztem, csak rajtam múlik, hogy innen merre haladok tovább. Bízom benne, hogy sikerül olyan teljesítményt nyújtanom, amelynek köszönhetően egy-két éven belül a Premier League-ben futballozhatok” – nyilatkozta a bejelentés után Bolla Bendegúz.