Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerződést bontott a nagy visszatérővel a River Plate – HIVATALOS

Hiába tért vissza az argentin River Plate csapatához a dicstelen tavaszi kölcsön után az együttes rutinos támadója, a “milliomosok” többé már nem számolnak vele…

(Photo by ANP Sport via Getty Images)

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) új kiírását az elmúlt hétvégén vereséggel kezdő River Plate csapata a minap megerősítette, hogy a Feyenoord gárdájánál eltöltött tavaszi kölcsönt követően szerződést bontott szebb napokat is látott csatárával, Lucas Prattóval.

A 33 éves támadó a tavaszi kölcsön alatt hét meccsen jutott epizódszerephez a rotterdami egyletben, de egyetlen gólt sem szerzett. Ezt megelőzően utoljára a 2011-2012-es idény első felében szerepelt Európában, amikor a Serie A-s Genoa színeiben, amikor 14 bajnokin egy gólt szerzett. Korábban megfordult egy rövid ideig Norvégiában, de kizárólag az amerikai kontinensen szerepelt, több argentin csapat mellett Brazíliában és Mexikóban is kipróbálhatta magát.

A River gárdáját 2018 óta erősítette, mindent egybevetve 108 mérkőzés alatt 26 alkalommal volt eredményes csapata színeiben, például a 2018-as Libertadores-kupa döntőjében az ősi rivális Boca Juniors ellen a párharc mindkét mérkőzésén szerzett egy-egy gólt. Pratto a 2020-as esztendőben négy találatig jutott 13 fellépése alatt.

Dél-amerikai sajtóhírek szerint a tapasztalt csatár a minap látványos mezt bemutató Atlético Mineiro gárdájához készül szerződni.