Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tokió 2020: ők lesznek az Olimpia sztárjai!

 

Magyar idő szerint szerda délelőtt a női futballtornával megkezdődött a 2020-ról elhalasztott tokiói olimpia, majd csütörtökön a férfiak is megkezdik a küzdelmeket az aranyéremért, ráadásul igazi sztárokat is behívtak a nemzeti csapatokba! A járvány miatt a szokásos 18 fős keretektől eltérően, ezúttal 22 játékost nevezhettek a szövetségi edzők a tornára. A keretekbe 1997. január 1-je után született labdarúgókat, illetve három túlkorost hívhatnak be a válogatottak. A teljes kereteket ide kattintva ismerheti meg!

(Photo by Masashi Hara/Getty Images)

Spanyolország:

A spanyolok Sergio Ramos nélkül is bombaerős kerettel vágnak neki az Olimpiának, az Athletic Bilbao 24 éves kapusa Unai Simon, a nemrég Barcelonába igazoló 20 éves védő Eric Garcia, a Villareal 24 éves hátvédje Pau Torres, a Barca 18 éves középpályása Pedri, a Leipzig 23 esztendős támadó középpályása Dani Olmo és a Real Sociedad 24 éves támadója Mikel Oyarzabal is ott volt a nemrég véget ért Európa-bajnokságon. Rajtuk kívül Juan Miranda (24 éves balhátvéd, Real Betis), Cucurella (22 éves középpályás, Getafe) és a 22 esztendős belső védő Oscar Mingueza neve ismerősen csenghet a Barca-meccseket követőknek, hiszen ők a La Masián nevelkedtek, Mingueza jelenleg is a katalánok játékosa, míg a 24 éves védő, Jesus Vallejo a Real Madrid nevelése. A három túlkoros neve is ismerősen csenghet a spanyol foci kedvelőinek, a 24 éves Dani Ceballos a nyáron tért vissza az Arsenalból a Real Madridba, illetve a 25 éves szélső, Marco Asensio is a „Királyiak” játékosa, míg a szintén 25 esztendős középpályás, Mikel Merino a Real Sociedadot erősíti.

Brazília:

Ugyan a PSG nem engedte el sztárjait az olimpiára, a brazilok keretében is találkozhatunk ismerős nevekkel, a 38 éves, kétszeres Copa América-győztes, U20-as világbajnok, 118-szoros válogatott Dani Alves a Barcelona játékosaként érte el legnagyobb sikereit – háromszoros BL-győztes, hatszoros spanyol bajnok, négyszeres spanyol kupagyőztes (egyszer a Sevillával is el hódította a trófeát), négyszeres Spanyol Szuperkupa-győztes (egyszer a Sevillával is el hódította a trófeát), háromszoros klubvilágbajnok és háromszoros UEFA Szuperkupa-győztes lett a katalánokkal (egyszer a Sevillával is el hódította a trófeát), a Sevillával kétszer nyert UEFA-kupát, de a Juventus-szal olasz bajnoki címet és olasz kupát, míg a PSG-vel kétszer francia bajnokságot, egyszer-egyszer francia kupát és ligakupát, illetve kétszer Francia Szuperkupát nyert -, jelenleg a Sao Paulo jobbhátvédje, míg a 28 éves védő, Diego Carlos neve a Sevillából lehet ismerős. Érdemes kiemelni a „Selecao” középpályájáról a Lyonban futballozó, 23 éves Bruno Guimaraest és az Aston Villában szereplő, szintén 23 esztendős Douglas Luizt, valamint a támadósorból a Borussia Dortmund 19 éves játékosát Reinert, a 20 éves arsenalos szélsőt, Gabriel Martinellit, a 24 esztendős Everton-csatárt, a 27-szeres válogatott Richarlisont, a 22 éves Hertha Berlin-támadót Matheus Cunhát, az Ajax 21 éves szélsőjét Antony-t és a Barcelonában kudarcot valló, jelenlegi Zenit-játékost Malcomot, aki 24 éves.

Franciaország:

A franciák túlkorosai nagyban segíthetik a fiatalokat, hiszen a 28 éves Florian Thauvin nemrégiben igazolt Mexikóba, a Tigres UANL csapatába a Marseille-ből. A francia támadó középpályás 259 Ligue 1-meccsen lépett pályára, 81 gólt és 51 gólpasszt jegyzett a francia első osztályban. A francia válogatottban 10 alkalommal léphetett pályára és világbajnoki címet nyert 2018-ban, illetve U20-as világbajnoknak is vallhatja magát. A 29 éves Teji Savanier jelenleg a Montpellier középpályása 78 Ligue 1-találkozón 17 találatot és 21 asszisztot ért el, az Olimpián ő adhat stabilitást a francia csapatnak. A 35 éves Andre-Pierre Gignac szintén a Tigres játékosa, még 2015-ben igazolt a Marseille-ből Mexikóba. A francia élvonalban 292 mérkőzésen 103 gólt és 28 gólpasszt jegyzett, a francia válogatottban 36 meccsen 7 gólt szerzett. A franciák elsősorban a rutinos csatártól várhatják a gólokat a tornán. A fiatalabbak közül ki kell emelni a 24 éves Lucas Tousart-t, aki a Hertha Berlin középpályása.

Németország:

A német csapatban bőven találunk Bundesliga-játékosokat, a védelemben többek között helyet kapott a nemrég Lipcsébe igazoló 24 éves jobbhátvéd, Benjamin Henrichs és a Hertha Berlin 23 éves védője Jordan Torunarigha is. A középpályán két túlkoros a legnagyobb sztár, a Bayer Leverkusen 24 éves játékosa, Nadiem Amiri és a Wolfsburgban futballozó, 27 éves Maximilian Arnold, illetve a Herthában játszó, 22 éves Arne Maier szabhat fazont a német csapatnak. A harmadik túlkoros pedig a gólokért felelhet, az Union Berlin 33 éves csatára, Max Kruse rohamozza majd az ellenfelek kapuját. A támadó 272 Bundesliga-meccsen 85 gólt és 73 gólpasszt ért el, 14 válogatottbeli találkozóján négyszer volt eredményes.

Argentína:

Az argentinok legértékesebb játékosa a 20 éves Thiago Almada hazájában a Vélez Sarsfieldben játszik, az argentin első osztályban 38 meccsen 7 gólt és 3 gólpasszt jegyzett a támadó középpályás. Rajta kívül érdemes lehet figyelni a támadósorban az Atalanta Unitedben szereplő, 22 éves Ezeqiel Barcot és a 20 esztendős Pedro de la Vegát, aki a Lanúsban játszik.

Mexikó:

A mexikóiaknál érdemes lehet figyelni a 21 éves Diego Lainez játékát. A Real Betis támadó középpályása már hétszer is pályára léphetett a felnőtt válogatottban, és egyszer be is talált. Érdemes megemlíteni, hogy az „El Tri” kapuját a 36 éves, 110-szeres válogatott Guillermo Ochoa védheti. A négyszeres Arany-kupa-győztes hálóőr jelenleg hazájában, az Américában játszik.

Rájuk is érdemes figyelni:

Az egyik meglepetés csapat Elefántcsontpart lehet, ahová meghívót kapott a Manchester United 27 éves védője, a 36-szoros válogatott Eric Bailly, az AC Milan 24 éves középpályása, a 44-szeres válogatott Franck Kessie, a Sivasspor 33 éves támadója, a 82 nemzeti csapatban játszott meccsén 12 gólt szerző Max Gradel és a „Vörös Ördögök” háromszoros válogatott, 19 éves szélsője Amad Diallo is.
Az új-zélandiak góljait Chris Wood szállíthatja, aki 136 Premier Laegue-meccsen 47 gólt és 7 gólpasszt jegyzett, a válogatottban 56 mérkőzésen 24-szer talált be.
A japánok legnagyobb ígérete, a 20 esztendős, 11-szeres japán válogatott, Real Madrid-szélső Takefusa Kubo mellett helyet kaptak rutinosabb játékosok is, úgy, mint a tapasztalt védők, a több topligában is megforduló, 31 éves, 65-szörös válogatott Hiroki Sakai és a Southampton játékosaként 154 Premier League-találkozón pályára lépő, jelenleg az olasz élvonalbeli Sampdoriában játszó, 107-szeres válogatott Maya Yoshida, valamint a 28 éves stuttgarti középpályás, 28-szoros válogatott Wataru Endo is.
Az egyiptomiak vezére pedig Mohamed Salah hiányában Ahmed Hegazi lesz. A 30 éves hátvéd nemrég igazolt végleg az Al-Ittihad Jeddah-ba. Emellett érdemes megemlíteni róla, hogy a West Brom játékosaként 39 Premier League-meccsen is pályára léphetett.