Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezték a Fehérvár új sportigazgatóját – HIVATALOS

Kovács Zoltán felmondása után a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) rajtjára nagy reményekkel készülő MOL Fehérvár gárdája a kedd esti órákban bejelentette, hogy ki látja el a továbbiakban a sportigazgatói feladatokat…

 

A Zalaegerszeg csapatától távozó Sallói István lett a MOL Fehérvár egyesületének újdonsült sportigazgatója, aki annak idején játékosként is erősítette a csapatot és nem titkoltan régi álma vált valóra a mostani felkéréssel:

“Fantasztikus éveket töltöttem el Fehérváron, gyakorlatilag itt nőttem fel. Már sokszor elmondtam, 14 évesen Csiszár Guszti bácsi fedezett fel egy utánpótlás-tornán, ezt követően a katonai szolgálatomat leszámítva 27 esztendős koromig Székesfehérváron éltem és játszottam, most pedig nagy örömmel térek vissza a klubhoz. Emlékszem, hogy mindig nagy figyelemmel követtem Dr. Brávácz Ottó akkori elnök munkáját, amely nagy inspirációt jelentett abban abban, hogy visszavonulásom után a sportvezetői pályát választottam. Húsz éve erre a feladatra vártam, ettől a perctől kezdve azért dolgozunk mindenkivel közösen, hogy sikeres csapatot építsünk”

– jegyezte meg az 54 esztendős sportvezető a Fehérvár hivatalos oldalának.

Sallói annak idején 1986-ban mutatkozott be a Vidi első csapatánál, három év után katonaévei alatt Győrben játszott, ahonnan visszatérve, 1990-től a csapat meghatározó játékosává vált. 1991-1993 között csapatkapitány, 1993-ban az Év Játékosa-díj nyertese, összesen 150 tétmeccsen lépett pályára piros-kékben és 40 gólt szerzett. Az egykori kiváló középpályás Fehérvárról a Honvédhoz igazolt, 1994 és 2000 között pedig Izraelben játszott a Beitar Jeruzsálem és a Maccabi Herzelya csapataiban. “Salec” 2001 óta dolgozik sportvezetőként, a Kecskeméttel Magyar Kupát, az Újpesttel két bajnoki ezüstérmet hódított el, míg a Siófok és a ZTE élén NB II-es bajnoki címnek örülhetett.