Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Óriási robbanás miatt nem edzhetett kint a Leverkusen – videóval, képekkel

Robbanás történt kedden Leverkusenben egy vegyipari gyárban, a helyi katasztrófavédelem rendkívül veszélyesnek minősítette az esetet. A környéket nagy fekete füstfelhő lepte el.

(Photo by Oliver Berg/picture alliance via Getty Images)

A dpa német hírügynökség beszámolója szerint a hatóságok kérték a lakosokat, hogy maradjanak otthon, és tartsák zárva az ablakokat és az ajtókat, ugyanis mérgező gázok is terjedhetnek a levegőben.

A történteket követően a Bundesligában szereplő Bayer Leverkusen a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy a kinti edzés helyett zárt térben fog gyakorolni a csapatuk.

A Leverkusenben lévő Chempark telephely üzemeltetői közölték, hogy a robbanás okai egyelőre tisztázatlanok. A kölni rendőrség is azt közölte, hogy nincs információjuk a robbanás okairól vagy méretéről, és egyelőre nincs tudomásuk sérültekről. Emellett arra kérték a polgárokat, hogy ne menjenek a szabad levegőre, és figyelmeztették a Leverkusenen kívülről érkezőket, hogy kerüljék el a környéket. Több közeli főútvonalat is lezártak, illetve kiterjedt mértékű károkról számoltak be.

A Kölner Stadt-Anzeiger című napilap beszámolója szerint a robbanás a Buerrig negyedben történt a vegyipari park egyik szemétégető üzemében. Az újság szerint a füstfelhő északnyugati irányban haladt. Hozzátették, hogy a régió egész területéről hívtak tűzoltókat, hogy segítsenek a tűz oltásában.

Leverkusenben található a Bayer is, Németország egyik legnagyobb vegyipari vállalata és a Bayer Leverkusen névadó szponzora.