Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: “Egyértelműen mi voltunk a jobb csapat”

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar bajnok Ferencváros együttese kettős győzelemmel, magabiztosan jutott tovább a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a litván Zalgiris Vilnius csapatával szemben…

 

A Ferencváros továbbjutásával eldőlt, hogy a zöld-fehérek biztosan csoportkörösök lesznek valamelyik nemzetközi kupában, a kérdés már csak az, hogy melyikben. A magyar bajnok osztrák vezetőedzője, Peter Stöger elégedetten értékelt a lefújás utáni sajtótájékoztatón:

“Nem volt egyszerű mérkőzés a mai, de azt kaptuk, amire számítottunk. Az első félidőben talán nem voltunk elég aktívak, ettől függetlenül az 1-0-s vezetésünk birtokában már tudtunk dominálni. Örülök a továbbjutásnak. A két mérkőzés alapján egyértelműen mi voltunk a jobb csapat. A budapesti meccsen több helyzetünk volt, ám nem lőttünk elég gólt ahhoz, hogy kényelmes legyen az idegenbeli meccsünk. Vilniusban helyenként könnyed hibákat vétettünk a passzok során. A meccs előtt nem beszéltem erről, de a műfű előnyt jelentett az ellenfélnek.

Nem tudom, mekkora siker a csoportkör, presztízs szempontjából biztosan az, de a mi célunk továbbra is a BL-csoportkörös szereplés kivívása. A Slavia ellen nem biztos, hogy elég lesz, ha ilyen sok hibával játszunk. A csehek elleni meccs lesz az első olyan selejtezőnk, amikor nem mi leszünk az esélyesek, de nagyon számítok a szurkolók támogatására az első mérkőzésen.”

A Ferencváros augusztus 4-én fogadja a Groupama Arénában a cseh Slavia Prahát a selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésén, a visszavágót egy héttel később, augusztus 10-én játsszák a prágai Eden Arénában.