Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLS-be igazol a legnagyobb argentin tehetség – sajtóhír

Ugyan a közelmúltban európai klubok is mozgolódtak a megszerzése iránt, nagyon úgy néz ki, hogy az olimpián a csoportkör végeztével búcsúzó argentin korosztályos válogatott tehetsége az MLS-be fogja venni az irányt…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

A TyC Sports megalapozott információi szerint Thiago Almada a tokiói olimpiáról már nem tér vissza a Vélez Sarsfield csapatához, hanem az Egyesült Államokba fog utazni orvosi vizsgálatokra, miután klubja mindenben megállapodott az eladásáról az MLS-ben szereplő Atlanta United gárdájával.

A hatalmas ígéretként számon tartott irányítót az argentin sajtó nemes egyszerűséggel csak “új Messiként” aposztrofálja, az eddigi híresztelések szerint leginkább a Manchester City és az Inter mozgolódott a megszerzése felé.

Almada az elmúlt két szezonban fiatal kora ellenére együttesen 38 argentin bajnoki mérkőzésen lépett pályára, edzője pedig sokáig az egykor a MU-t is megjárt Gabriel Heinze volt, akit aztán Mauricio Pellegrino váltott. A tehetség azóta is csapata alapembere, a klub színeiben minden sorozatot figyelembe véve 77 mérkőzés alatt 17 találatot és hét előkészítést regisztrált profi pályafutása során.