Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gulácsi: “Most már címeket kellene nyernem”

Az RB Leipzig magyar válogatott kapusa szerint tarthatna előrébb is a topligákban eltöltött éveinek számát tekintve, a visszavonuláson pedig nem is gondolkodik még.

(Photo by Hendrik Schmidt/picture alliance via Getty Images)

A magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter a német Leipziger Volkszeitungnak adott interjút, ahol elárulta, hogy elégedett a sorsával Lipcsében, de szeretne már címeket is nyerni csapatával.

“Egy olyan szakaszába lépek a karrieremnek, amikor már címeket akarok nyerni. Nem is jártunk egyébként ezektől távol az utóbbi időben. Kapusként a legjobb korba lépek, és még mindig jó formában érzem magam, sok minden áll még előttem. Más kapusok viszont ilyen korban már 10-11 évet is eltöltöttek egy-egy európai topligában, nekem viszont “csak” hat van egyelőre. Későn ébredtem…” – vélekedett a 31 éves magyar kapus, akit arról is megkérdeztek, hogy gondolkodott-e már azon, hogy mikor fejezné be a pályafutását.

Konkrét dátum és terv sem létezik még a befejezésre. Addig akarok játszani, amíg elég jó vagyok a Bundesligához és a magyar válogatotthoz – tette hozzá a 40 évesen annak idején még aktív Király Gábort egyfajta példaképének tekintő kapus.

Gulácsi elmondta azt is, milyen élményeket szerzett a nyári Európa-bajnokságon a válogatottal.

A kis Magyarország megmutatta, hogy milyen szenvedélyes válogatottja van és hogy képes a nagy futballnemzetek ellen is helytállni. Végül csak öt percre voltunk attól, hogy továbbjussunk Németország ellen” – mondta a hálóőr, akit a németek elleni meccsen kapott góljáról is kérdeztek.

Hát, 1-1 után két perccel azért újra vezetni tudtunk Münchenben, úgyhogy nem volt olyan rossz a helyzet. Összességében az Eb fantasztikus volt számunkra és egész Magyarország osztozott az örömünkben. Én a saját teljesítményemmel is nagyon elégedett voltam. Jó volt aztán az otthoni vakáció alatt a szurkolókkal szelfizni és autogramokat osztogatni – zárta gondolatait Gulácsi Péter.