Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Váratlan helyre igazolhat az olasz válogatott támadója – sajtóhír

A megbízható forrás szerint az olasz bajnokság (Serie A) élcsapatai mellett immár külföldről is van érdeklődője a Torino jövőre lejáró szerződésű gólfelelősének…

(Photo by Claudio Villa/Getty Images)

Gianluca Di Marzio információi szerint az orosz Zenit Szentpétervár csapata 30 millió euró ellenében akarja leigazolni a Torino gólerős csatárát, Andrea Belottit, aki iránt a közelmúltban több olasz élcsapat is bejelentkezett.

A 27 esztendős gólfelelős a 2016-2017-es szezon során 26 gólt szerzett, és egy csapásra számtalan európai topcsapat figyelmét vonta magára, azonban azt követő két idényben együttesen sem ért el ennyi találatot (10 és 15), a 2019-2020-as kiírást pedig bár ígéretesen kezdte, a kényszerszünet által keresztül húzott bajnoki szezont végül 16 találattal fejezte be. Belotti az elmúlt idényben 35 fellépésén 13 gólt szállított a bajnokságban, és az olasz sajtó szerint eljött számára az idő, hogy igazi nagy csapatban próbálja ki magát, főleg mivel jövő nyáron lejár a szerződése, és a jelek szerint nem akarja meghosszabbítani azt, így még most adhatják el őt utoljára anyagiak ellenében.

Belotti annak idején a harmadosztályú AlbinoLeffe soraiban debütált a profik közt, majd két évet töltött el a Palermo alkalmazásában, mielőtt 2015-ben 7.5 millió euróért cserébe átigazolt a nagy múltú “bikákhoz”.

Az olasz válogatottbeli 2016-os debütálása óta 39 mérkőzés alatt 12 alkalommal eredményes támadó természetesen tagja volt az Azzurri idei Eb-győztes csapatának.