Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meggondolta magát, kapitánynak állt a holland edzőlegenda – HIVATALOS

Annak ellenére, hogy korábban bejelentette, hogy az elmúlt idény végén visszavonul, mégis folytatja edzői karrierjét a rutinos holland szakember…

Az iraki labdarúgó-szövetség a minap jelentette be, hogy Irak válogatottjának élére a veterán holland edző, Dick Advocaat került kinevezésre, akinek megbízatása a 2022-es katari világbajnokság végéig szól.

A 73 éves hágai származású szakember a hetedik különböző ország szövetségi kapitánya lesz, mivel korábban hazája mellett Dél-Korea, Belgium, Oroszország, Szerbia és az Egyesült Arab Emírségek nemzeti csapatát trenírozta. Advocaat múlt decemberben úgy fogalmazott, hogy a 2020-2021-es szezon végeztével befejezi pályafutását, utoljára a Feyenoord csapatánál tevékenykedett. Nem ez az első hasonló eset tőle, hiszen már 2017 tavaszán bejelentette az idény végi lezárást, utána mégis leült a Sparta Rotterdam kispadjára.

A rutinos holland mester 2008-ban UEFA-kupát és európai Szuperkupát nyert a Zenit Szentpétervár csapatával, de 1980 óta íródó edzői pályafutása során olyan csapatoknál is tevékenykedett, mint a PSV Eindhoven, a Rangers, a Sunderland, a Borussia Mönchengladbach vagy az AZ Alkmaar együttese.

Irak egyértelmű célja kijutni a jövő évi katari világbajnokságra, ehhez az első két hely valamelyikén kéne majd végezniük az utolsó, harmadik szakasz hat tagú csoportja végelszámolásánál (a harmadik helyezés pótselejtezőt ér). A kör szeptemberben indul, a csoportellenfelek közt Dél-Korea, Irak, az Egyesült Arab Emirátusok, Szíria és Libanon található.