MLS: Sallói és Schön is gólpasszt jegyzett a “magyar rangadón” – videóval

Szombatról vasárnapra virradóra két magyar légiós csapata egymás ellen lépett pályára az MLS legutóbbi játéknapján…

(Photo by Fernando Leon/ISI Photos/Getty Images)

Az MLS szombati játéknapjának “magyar rangadóján” az FC Dallas jókora meglepetésre házon kívül aratott 2-1-es győzelmet a Sporting Kansas City együttese felett. A texasiak hamar sokkolták a hazaiakat, hiszen a harmadik percben egy, az ellenfél térfelén történő labdaszerzést követően Paxton Pomykal bombázott védhetetlenül a Sporting kapujába. A folytatásban hiába igyekezett az egyenlítésért a hazai gárda és játszott is aktívabban, a helyzetek rendre kimaradtak előttük. Ezzel szemben a fordulás után nem sokkal a Dallas megint egy lefordulásból volt eredményes, Schön Szabolcs lekészítéséből az idénybeli első gólját szerző 20 éves Jesus Ferreira tüzelt a hálóba a tizenhatos előteréből. Ezzel már kettővel mentek a vendégek, a Sporting pedig erőlködése pedig sokáig hiábavalónak bizonyult, Kinda gólját a videóbíró által érvénytelenítették les miatt. A hajrában csak összejött a szépítés a hazaiak számára, a 85. percben ugyanis Sallói Dániel jobb oldali bejátszásából a csapatkapitány Johnny Russell remek fejessel volt eredményes, egyenlíteniük viszont már nem sikerült.

Öt veretlen meccset követő első fiaskójával a Sporting KC nem tudta megszerezni a konferencia első helyét a veszítő éllovas Seattle Sounderstől és maradt második, míg a Dallas egymást követő második sikerével folytatta a felzárkózást a tabella végéről.

A vesztes soraiban mérkőzést végig játszó Sallói a legutóbbi két pályára lépésén eredményes volt, 16 meccsről kilenc találatot számlál a szezonban. Schön kezdőként 72 percet játszott és az újonc egymást követő második meccsén jegyzett gólpasszt.

Sporting Kansas City – FC Dallas 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Russell (85.), ill. Pomykal (3.), Jesus Ferreira (51.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)