Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb ajánlatot tehet a magyar védőért a német topcsapat

A német Bundesligában szereplő Borussia Dortmund a hírek szerint csak abban az esetben fizeti ki a húszmillió eurót Szalai Attiláért a Fenerbahcénak, ha a Lipcsében futballozó Marcel Halstenberg leigazolása nem sikerül a Borussiának.

(Photo by Federico Gambarini/picture alliance via Getty Images)

A német és a török lapokat is foglalkoztatja a hír, mely szerint a Borussia Dortmund ajánlatot tett a Fenerbahcéban szereplő Szalai Attiláért. Mivel a felek között egyelőre nem született megegyezés, adott a kérdés: a német klub másik védőért is harcba száll vagy újabb ajánlatot tesz Szalaiért? A Dortmund 12 millió eurót ajánlott a magyar hátvédért, de a Fenerbache húszmillió euró alatt nem szeretne megválni tőle.

Jelenleg azonban úgy tűnik, hogy a Borussia nem megy bele az alkudozásba, és másik védőt keres, ráadásul a kiszemeltek listáján két labdarúgó neve is a magyar védő előtt szerepelt. A Dortmund első számú választása a Juventus 23 éves török belső védője, Merih Demiral volt, ám a Juve csak negyvenmillió euróért adta volna őt, így az üzlet hamar kútba esett. Ezt követően az RB Leipzigben szereplő, 29 éves német válogatott, Szalaihoz hasonlóan szintén ballábas Marcel Halstenberg lett az első számú kiszemelt, és német sajtóinformációk szerint továbbra is a lipcsei védő az első számú célpont. A Fenerbahce által kért összeget vélhetően csak akkor fizeti ki Szalaiért a német klub, ha a Halstenberg-üzlet meghiúsul.