Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Karanténba került a Bayern ellenfele

Elhalasztották a Bayern München első tétmeccsét. A bajnoki címvédő pénteken az ötödosztályú Bremer SV otthonában kezdte volna szereplését a Német Kupában, de az ellenfél csapatánál koronavírusos eseteket találtak.

(Photo by Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images)

A német szövetség keddi közleménye szerint a brémai egészségügyi hatóság karanténba helyezte a Bremer SV csapatát, ezért nem tud kiállni a német kupameccsre. A mérkőzés új időpontját még nem jelölték ki. Az eset miatt a 2. forduló sorsolását is el kell halasztani. A bajorok új vezetőedzője, Julian Nagelsmann így egy héttel később, jövő pénteken mutatkozhat be tétmérkőzésen a Bayern kispadján, amikor a müncheniek a Bundesliga első körében a Borussia Mönchengladbach ellen játszanak.

A Német Kupa-címvédő Borussia Dortmund ugyancsak kedden jelentette be, hogy belga védője, Thomas Meunier és német középpályása, Julian Brandt koronavírus-tesztje pozitív lett. A Borussia a Wehen Wiesbaden otthonában lépne pályára szombaton a kupa 1. fordulójában, ám egyelőre nem döntöttek arról, hogy el kell-e halasztani a találkozót.