Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszországba tart a mexikói tehetség – sajtóhír

Az elmúlt hétvégén befejeződött tokiói olimpiai játékok férfi labdarúgótornáján bronzérmes mexikói válogatott egyik üdvöskéje hamarosan Európába igazolhat…

(Photo by Koki Nagahama/Getty Images)

Egybehangzó nemzetközi sajtóértesülések szerint az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Genoa gárdája megállapodott a mexikói Pumas UNAM együttesével a tehetséges védő, Johan Vásquez kölcsönvételével kapcsolatban. A helyi Record MX és a SportItalia beszámolói szerint a fiatal labdarúgó 3.5 millió eurós vételi opcióval kerülhet a Grifonihoz.

A 22 éves középhátvéd tavaly januárban ugyancsak 3.5 millió euró ellenében váltott klubot, amikor Mexikón belül a Monterrey együttesétől a Pumashoz került. Vásquez jelenlegi kenyéradója színeiben 49 tétmérkőzésen lépett már pályára, és két mérkőzése erejéig már a mexikói válogatott szerelését is magára ölthette, miközben rendszerint alapembere az U23-as válogatottnak, és a tokiói olimpián is képviselhette az “El Tri” színeit.

Az olasz sajtó beszámolói szerint a tehetséges játékost a Genoa korábbi ikonikus argentin támadója, Diego Milito ajánlotta a klub elöljáróinak figyelmébe.