Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Sallói gólt és gólpasszt jegyzett a “magyar rangadón” – videóval

Szombatról vasárnapra virradóra két kiválóan teljesítő magyar légiós egy-egy jó formában lévő csapata csapott össze egymással az MLS legutóbbi játéknapján…

(Photo by Fernando Leon/ISI Photos/Getty Images)

A táblázaton előkelőbb helyet elfoglaló Sporting Kansas City gárdája magyar légiósa vezérletével aratott 2-0-s győzelmet az FC Dallas vendégeként a Toyota Stadiumben. A hazaiak bátran kezdték a találkozót, és az első percekben Schön közeli lehetősége maradt kihasználatlanul, aztán viszont az első tíz perc végén Sallói kiugratásából Kinda iramodott meg, ő pedig tovább játszott a mexikói Alan Pulidóhoz, aki a hosszú sarokba gurítva megszerezte a vezetést csapata számára. A texasiak támadtak többet, de kevés igazi egyenlítési lehetőség adódott Schönék előtt, a KC biztosan őrizte minimális előnyét. A fordulást követően is a Dallas akciózott, számtalan ajtó-ablak helyzetet puskázott, a Kansas a kontratámadásokra rendezkedett be, ami számukra teljesen ideális volt. Több mint egy óra elteltével a vendégek minden kérdést eldöntöttek, ugyanis Russell bejátszását követően Sallói Dániel a tizenhatoson belül tisztára játszotta magát, majd elemi erővel bombázta a léc alá csapata második gólját, beállítva ezzel a 2-0-s különbséget.

A szezonbeli 11. gólját szerző Sallói ismét végig játszotta csapata mérkőzését, míg a vesztes fél oldalán az aktívan játszó Schön Szabolcs számára 73 perc játéklehetőség jutott.

FC Dallas – Sporting Kansas City 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. Pulido (12.), Sallói D. (63.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)