Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Szuperkupa: A Bayern München hódította el a trófeát! – videóval

Már a Német Szuperkupában sor került a 2021/22-es szezon első Klassikerére, amit a Bayern München megérdemelten nyert meg a több védelmi hibát is elkövető Dortmund ellen.

(Photo by Bernd Thissen/picture alliance via Getty Images)

Rendkívül eseménydúsra sikeredett a finálé első félideje, a csapatok nem puhatolóztak, rögtön egymásnak rontottak. A 10. perctől a Bayern került egyre nagyobb fölénybe, akik nagyon beszorították a sárga-feketéket. A Dortmund védelme sem volt a legstabilabb ekkortájt, elsősorban Passlack oldalán tudott helyzeteket kialakítani a Bayern, ám előbb Müller, majd Coman ígéretes lehetősége is kimaradt. A 20. minutumban aztán a Dortmund is ziccerbe került, Bellingham passza után Reus előtt adódott komoly helyzet, de Neuer lábbal hatalmas bravúrt mutatott be. Az utolsó 10 perchez közeledve Moukoko be is vette Neuer hálóját, ám a 16 esztendős támadó lesen tartózkodott. Ezt követően Coman lövése kerülte el centikkel Kobel kapuját, majd ismét Neuernek kellett védenie, ezúttal Haaland kísérlete után. A 41. percben aztán előnybe került a Bayern. Gnabry beadására robbant be középen teljesen egyedül Lewandowski, aki védhetetlenül a hálóba fejelt, 0-1!

A második játékrész elején tovább növelték előnyüket a bajorok. A 49. minutumban a Dortmund teljes védelme nagyon elváltotta magát, és Davies beadásába Lewandowski sarkazott bele, így Müllernek csak az üres kapuba kellett passzolnia, 0-2! Az ezt követő 15 percben mindent megtett a szépítés érdekében a Dortmund, ami össze is jött a 64. percben Reusnak köszönhetően, aki egy gyönyörű mozdulattal bevette Neuer kapuját, 1-2! 10 minutummal később azonban visszaállt a kétgólos különbség. Ismét egy súlyos hibát követett el hátul a Dortmund, ezúttal Akanji adta el a labdát, ami Tolissoról Lewandowski elé pattant, ő pedig nem hibázott a kapussal szemben, 1-3! Ezt követően már nem tudott igazán megújulni a Dortmund, így a Bayern magabiztosan és megérdemelten megnyerte a Német Szuperkupát!

Borussia Dortmund – Bayern München 1-3 (0-1)
Helyszín:
Signal Iduna Park Nézőszám: 25000 Vezette: S. Stegemann
Gólszerzők: Reus (64.) ill. Lewandowski (41., 74.), Müller (49.)
Sárga lapok: Reus (25.), Dahoud (32.) ill. Süle (23.), Sané (83.), Choupo-Moting (90+3.)
Kiállítás
: -ill.-

Dortmund: Kobel – Schulz, Akanji, Witsel, Passlack (Wolf 84.) – Reyna (Pasalic 78.), Dahoud, Bellingham (Reinier 84.) – Reus, Haaland, Moukoko (Malen 58.) Vezetőedző: Marco Rose

Bayern München: Neuer – Stanisic (Sarr 87.), Upamecano, Süle, Davies – Kimmich, Goretzka, Coman (Sané 49.), Müller (Musiala 73.), Gnabry (Tolisso 73.) – Lewandowski (Choupo-Moting 88.) Vezetőedző: Julian Nagelsmann

A mérkőzés összefoglalója: