Bejelentette új csatárát a Juventus – HIVATALOS

Az olasz rekordbajnok Juventus csapata immár hivatalosan is bejelentette új fiatal csatára érkezését, aki már hetek óta az együttesnél tréningezett…

 

A Juventus csapata a kedd esti órákban erősítette meg, hogy öt évre szóló szerződést kötött a Brazíliából érkező csatártehetséggel, Kaio Jorge-zsal. A beszámolók értelmében az olasz rekordbajnok 3 millió eurót fizet a brazil Santos klubjának, valamint később további bónuszokat és jövőbeli eladási árának egy részét utalhatják majd át a megállapodás keretein belül.

A 2002-es születésű támadó tízéves korától kezdve az annak idején Pelét is foglalkoztató klub akadémiáján nevelkedett, edzői a kezdetektől fogva hatalmas jövőt jósoltak neki. A felnőttek között 2018 szeptemberében debütált 16 esztendősen, az országos bajnokság valaha volt kilencedik legfiatalabb játékosaként. Ugyan az előző kettő bajnoki idényben is pályára lépett epizódszereplőként, az első igazi szezonja a 2020-as kiírás volt a felnőttek között, mely során 28 bajnokin négy gólt lőtt, míg a Libertadores-kupa döntőjéig való menetelés során 12 fellépés alatt ötször volt eredményes. 2021-ben az állami bajnokságban háromszor, míg az idei országos bajnokságban eddig egyszer talált be.

A csatártehetség 2017-ben három meccsen négy gólt szerzett az U15-ös dél-amerikai bajnokságon, majd a 2019-es U17-es világbajnokságon öt találatával a torna bronzcipőse lett.

A 19 éves labdarúgót korábban Olaszországból az AC Milan és a Lazio csapata is megkörnyékezte már.

Kaio Jorge a korábban Dybala által is viselt 21-es mezszámot kapta a Juventusnál.