Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott középpályással erősített a Vasas! – hivatalos

A magyar másodosztályban (Merkantil Bank Liga) szereplő Vasas hivatalos honlapján keresztül számolt be arról, hogy szerződtette a szabadon igazolható Vida Mátét, aki az elmúlt években a DAC-ot erősítette…

 

Visszatért Angyalföldre a hatszoros magyar válogatott Vida Máté, aki 2018 és 2021 között Dunaszerdahelyen rúgta a bőrt. A 25 esztendős középpályás az előző szezont szinte teljesen kihagyta súlyos sérülései miatt, ezért lemaradt az Európa-bajnokságról. Vida játékjogát ingyen szerezte meg a Vasas, mivel szerződése az idény végén lejárt. 

Vida Máté idehaza csak a Vasast erősítette, mindössze 11 éves volt, amikor csatlakozott a csapat Akadémiájához. Nagy szerepe volt abban, hogy 2015-ben a nagy múltú fővárosi gárda visszajutott az élvonalba. Az angyalföldiek a felkerülés után éppenhogy, de bent maradtak az NBI-ben, a következő évben pedig bronzérmet szereztek, illetve bejutottak a Magyar-kupa döntőjébe. A kiemelkedő idény után jött a visszaesés, s a Vasas kiesett az élvonalból, ahová azóta sem tudott visszakerülni. Vida az NBI-ben 85, az NBII-ben pedig 37 mérkőzésen viselte eddig a klub mezét. A magyar válogatottban 2016 májusában debütált Bernd Storck kezei alatt, legutóbb 2019 novemberében, az Uruguay elleni stadionavató találkozón kapott lehetőséget.