Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Brighton támadójával erősítené meg csapatát Rafa Benítez – sajtóhír

A spanyol mester állítólag nagyon kedveli a fiatal francia csatár játékát, így még az átigazolási piac bezárta előtt szerződtetné őt.

(Photo by Kieran Cleeves/PA Images via Getty Images)

Az Everton vezetőedzője, Rafael Benítez a Brighton labdarúgóját, Neal Maupayt szemelte ki támadósorának megerősítésére a Sky Sports értesülései szerint.

A Kékekhez a PSG-től kölcsönből visszatérő Moise Kean távozni szeretne az angol klubtól, aki jó eséllyel visszatér a Juventushoz, így a spanyol mester mindenképpen akar egy támadót szerződtetni.

A 25 éves francia játékos szerződése 2023-ban jár le a Sirályokkal, piaci értékét 20 millió euróra becsülik, ennek következtében nem is kerülne vészesen sokba a csatár.

Maupay 2019-ben érkezett a Brighton csapatához a Brentfordtól kicsivel több, mint 22 millió euró ellenében, azóta 76 tétmérkőzésen kapott lehetőséget az együttes színeiben, amelyeken 20 gólt és 5 gólpasszt jegyzett.

A hírek szerint az Everton nem csüggedne, ha nem sikerülne leigazolniuk a francia csatárt, ugyanis akkor a Burnley szélsője, Dwight McNeil lenne a célpont, aki olcsóbb alternatíva lehet Benítez számára.