Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kijelölték az U21-es válogatott keretét

A csütörtöki napon Gera Zoltán szövetségi edző kijelölte a magyar U21-es válogatott 2023-as Európa-bajnokság selejtezőjére készülő keretét…

Gera Zoltán újonnan kijelölt keretében tíz olyan játékos található, aki részt vett az idei korosztályos Európa-bajnokságon, most pedig a két év múlva esedékes torna selejtezőjében bizonyíthatnak.

“A korosztályváltás miatt természetes, hogy sok új játékos van a keretben, az viszont jelentős előny, hogy a válogatott magjával már dolgoztunk együtt tavasszal, jól ismerjük a képességeiket, valamint ők is tisztában vannak az elvárásainkkal. Elsősorban olyan labdarúgókat hívtuk meg a keretbe, akik játékban vannak a klubcsapatukban, kíváncsian várom, hogy az újoncok milyen teljesítményt nyújtanak a felkészülés napjaiban. Nagyon fontosnak tartom, hogy jól kezdjük a sorozatot, Izrael legyőzése nagy lendületet adhatnak a folytatásra. Első ellenfelünknél nemrégiben új szakvezetőt neveztek ki, ami valamelyest megnehezíti a feltérképezésüket, de elsősorban a saját játékunkkal foglalkozunk, és igyekszünk a legjobban felkészülni a jövő csütörtöki találkozóra”

– jegyezte meg a szövetségi edző.

A magyar korosztályos válogatott szeptember 2-án Izrael ellen Gyirmóton játszik, míg szeptember 7-én San Marino vendégeként léphet pályára.

Az első mérkőzéseken nem lehet ott a pályán Balogh Botond, a Parma védője, aki a napokban megsérült, valamint Bárány Donát sem, aki szintén sérülés miatt maradt ki a válogatottból.

A magyar U21-es válogatott kerete

Kapusok: Auerbach Martin (Csákvár), Hegyi Krisztián (West Ham United – Anglia), Veszelinov Dániel (DAC)
Védők: Csóka Dániel (AFC Wimbledon – Anglia), Csontos Dominik (Ferencváros), Mocsi Attila (Haladás), Szűcs Kornél (DVTK), Tamás Olivér (Paks), Varju Benedek (MTK Budapest)
Középpályások: Baráth Péter (DVSC), Bukta Csaba (Altach – Ausztria), Csongvai Áron (Újpest), Csonka András (Gyirmót), Hidi M. Sándor (Vasas), Kerkez Milos (Milan – Olaszország), Komáromi György (Puskás Akadémia), Kusnyír Erik (DVSC), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Szendrei Norbert (Fehérvár), Zeke Márió (Gyirmót)
Támadók: Kiss Tamás (Cambuur – Hollandia), Németh András (Genk – Belgium), Skribek Alen (ZTE), Szánthó Regő (Ferencváros)