Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: padlón az Arsenal, ismét öt gólt vágott a ManCity

Az angol élvonalbeli bajnokság 3. fordulójának nyitómérkőzésén a címvédő Manchester City hazai pályán nagyon sima, ötgólos győzelmet aratott a gyenge formában lévő Arsenal ellen – igaz, a nagyarányú sikerhez az emberelőny is hozzájárult.

(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Az előző fordulóban szintén gólerős manchesteriek gyakorlatilag már az első negyedórában lezárták a három pont sorsát: előbb Ilkay Gündogan volt eredményes Gabriel Jesus beadásából, majd Ferrán Torres duplázta meg az előnyt. Tíz perccel a szünet előtt tovább romlott a vendéget helyzete, ugyanis Granit Xhaka veszélyes belépőjét piros lappal jutalmazta Martin Atkinson játékvezető. Ennek megfelelően a hazaiak azonnal ki is használták az emberelőnyt, Jesus vette be Bernd Leno kapuját a térfélcserét megelőzően.

A fordulást követően Pep Guardiola fiai ott folytatták, ahol abbahagyták: az 53. minutumban Rodri lőtte ki gyönyörűen az alsó sarkot, ám a végeredményt Torres állította be a hajrában. Mikel Arteta alakulata egy pillanatra sem jelentett veszélyt az ellenfélre nézve.

Az Arsenal három meccsből hármat kikapott, a védelem kilenc alkalommal kapitulált, a támadósor pedig egyetlen egy találatot sem jegyzett – nem véletlen tehát, hogy az észak-londoniak az utolsók a Premier League tabelláján. A City szép lassan feledteti a nyitófordulóban elszenvedett vereségét. Előbbi a Norwich, míg utóbbi a Leicester ellenfele lesz a válogatott-szünetet követően.

Manchester City FC – Arsenal FC 5–0 (3-0)
Helyszín: Etihad StadiumJátékvezető: Martin Atkinson
Gólszerzők: Gündogan (7.), Torres (12., 84.), Jesus (43.), Rodri (53.)
Sárga lap: Rodri (67.), ill. Cédric (24.), Kolasinac (28.)
Kiállítva: Xhaka (35.)

ManCity: Ederson – Walker (Zinchenko 46.), Dias, Laporte, Cancelo – Rodri, Gündogan, Bernardo (Sterling 57.) – Jesus (Mahrez 61.), Grealish, Torres. Vezetőedző: Pep Guardiola.

Arsenal: Leno – Cédric, Chambers, Holding, Kolasinac, Tierney – Saka (Elneny 46.), Ödegaard (Maitland-Niles 71.), Xhaka, Smith Rowe, Aubameyang (Lacazette 59.). Vezetőedző: Mikel Arteta.

A forduló további programja:

Szombat
16:00 Aston Villa – Brentford
16:00 Brighton – Everton
16:00 Newcastle United – Southampton
16:00 Norwich City – Leicester City
16:00 West Ham – Crystal Palace
18:30 Liverpool – Chelsea

Vasárnap
15:00 Burnley – Leeds United
15:00 Tottenham Hotspur – Watford
17:30 Wolverhampton – Manchester United

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: