Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cristiano Ronaldo lett minden idők legeredményesebb válogatott játékosa

Ahogyan arról beszámoltunk, a portugál válogatott Cristiano Ronaldo vezérletével hátrányból fordítva 2-1-re diadalmaskodott Írország ellen világbajnoki selejtezőn…

(Photo by Carlos Rodrigues/Getty Images)

A mérkőzésen tizenegyest is hibázó Cristiano Ronaldo a hajrában két góljával megfordította és eldöntötte a portugál válogatott legutóbbi világbajnoki selejtező-mérkőzését, mellyel az ötszörös aranylabdás világklasszis ismét történelmet írt.

CR ugyanis pályára lépésével már önmagában beállított egy világcsúcsot, hiszen 180-szoros válogatott lett, ezzel utolérte a spanyol csúcstartó Sergio Ramost, és most már ők ketten holtversenyben vallhatják magukat a legtöbbszörös nemzeti válogatottnak Európában. Amennyiben a portugálok soron következő felkészülési mérkőzésén, a szombati Katar elleni összecsapáson Debrecenben is pályára lép, akkor immár egyedüli csúcstartó lesz ezen a téren.

Mint ahogyan rekordernek mondhatja magát a válogatottban szerzett gólok számában, hiszen a szerdai két góljával megelőzte az iráni Ali Daeit, akivel a mérkőzés előtt holtversenyben a legtöbb válogatottbeli gólt jegyezte, de immár 111 találattal egyedüli világrekorder.