Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB-selejtező: botlott az Európa-bajnok; elkezdődött az új korszak Németországban! – tabellák, eredmények

A világbajnoki selejtezősorozat negyedik körének egyik nagy meglepetéseként Olaszország a nyári Európa-bajnokságot követő első tétmérkőzését nem tudta megnyerni hazai környezetben, Bulgária ellen (…) Mindeközben Hansi Flicket győzelemmel köszöntötte a német válogatott. 

 (Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

C-csoport

Litvánia – Észak-Írország 1-4 (0-1)
Gólszerzők: Baravykas (55.) illetve Ballard (20.), Washington (50.). Lavery (67.), McNair (81.)

A második félidő elejére két gólos előnyt épített fel a vendég csapat, Litvánia azonban az első kaput eltaláló lövéséből rövidesen szépíteni tudott. Észak-Írország viszont hamar újra váltani tudott, visszaállítva előbb a két gólos különbséget, majd még meg is toldotta azt.

Olaszország – Bulgária (1-1)
Gólszerzők: Chiesa (16.) illetve Iliev (39.)

Remekül kezdett az Európa-bajnok, éppen a kontinenstorna egyik olasz hőse, Federico Chiesa szerezte meg a vezetést a squadra azzurrának.

A gól után nagy olasz mezőnyfölény jellemezte a találkozót, a bolgárok mégis, váratlanul egyenlítettek az első félidő hajrájában.

A szünet után hiába borult fel a pálya, hiába próbálkoztak több mint negyed-századnyiszor az olaszok kapura lövéssel, újabb gól már nem esett, így Bulgária óriási meglepetésre elvitt egy pontot Olaszországból.

A csoport állása:

 

J-csoport

Izland – Románia 0-2 (0-0)
Gólszerző:
Man (47.), Stanciu (83.)

Eseménydús találkozón (12 – 18 volt a kapura lövési kísérletek aránya) Románia jobban gazdálkodott a helyzeteivel, maga javára fordítva így a találkozót a második félidőben.

Liechtenstein – Németország 0-2 (0-1)
Gólszerző:
Werner (41.), Sané (77.)

Jól sikerült Hansi Flick bemutatkozása a német csapat élén, miután előbb Timo Werner, majd Leroy Sané gondoskodott arról, hogy a Nationalelf Liechtensteinben érvényesítse a papírformát.

A csoport állása: