Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszország immár egyedüli világrekorder

Ahogyan arról beszámoltunk, az olasz válogatott vasárnap este gól nélküli döntetlent ért el Svájc vendégeként vb-selejtezőn, mellyel az Azzurri új világrekordot állított fel…

(Photo by Claudio Villa/Getty Images)

Az Európa-bajnokságot megnyerő olasz válogatott ugyanis egymást követő 36. mérkőzésén nem talált legyőzőre, ezzel megdöntötték a brazil és a spanyol korábbi világcsúcsát. Mindketten 35-35 meccset vívtak meg vereség nélkül, előbbi 1993 és 1996, utóbbi 2007 és 2009 között hajtotta végre nem mindennapi szériáját.

Ugyanakkor az elmúlt napokban a legutóbbi két meccsen csak ikszelni tudtak vb-selejtezőkön, Roberto Mancini nem volt elégedett a bolgárok elleni döntetlen után sem, és bizonyára a helvétek otthonában is a három pont lett volna az elvárás saját maguk felé. Az olaszok tehát szeptemberben egyelőre nincsenek világverő formában, de két masszív döntetlen is elég volt ahhoz, hogy némileg lekerüljön a vállukról a teher és megdöntsék a mostanság már-már nyomasztónak tűnő rekordot, és immár felszabadultan építhetik minél tovább hihetetlen sorozatukat.

Az olasz válogatott lassan napra pontosan három éve nem talált legyőzőre, miután utoljára 2018. szeptember 10-én kapitulált Portugália ellen egy Nemzetek Ligája-találkozón. Azóta az Azzurri hibátlanul teljesítette az Eb-selejtezőket, megnyerte a kontinenstornát, hibátlan volt a legutóbbi NL-sorozatban és veretlenül kezdett a világbajnoki kvalifikációban is.