Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: elsöprő második félidei játékával kiütötte a Gyirmótot a Debrecen!

Kezdetét vette az NB I 6. fordulója, ahol a két újonc, a Debrecen és a Gyirmót csapott össze egymással. Az első játékrészben inkább a Gyirmót volt az aktívabb, a második félidőben viszont Ugrai Rolandék leiskolázták ellenfelüket és öt gólt is berámoltak a vendégek kapujába.

Volt miért visszavágnia a Lokinak, hiszen a tavalyi szezonban a másodosztályban mindkétszer a Gyirmót bizonyult jobbnak az egymás elleni mérkőzéseken. Az első játékrész nagyon kevés lehetőséget hozott, egyik csapat sem tudott igazán folyamatos játékot kialakítani, a legtöbb támadás pontatlan passzok miatt igen hamar véget ért. A 30. perctől aztán fokozatosan mezőnyfölénybe kerültek a vendégek, amit Herjeczki, majd Simon lövése is jelzett. A félidő vége előtt előtt nem sokkal a legnagyobb lehetőség is megszületett, miután Széles fejese a kapufán csattant, így a Debrecen számára nagyon jól jött a szünet.

Huszti Szabolcs minden bizonnyal alapos fejmosást tartott a szünetben, ugyanis ennek, valamint a két félidei cseréjének köszönhetően egy teljesen más Debrecen jött ki a pályára. A 47. percben Bévárdi találatával kerültek előnybe a hazaiak, majd 4 minutummal később Ugrai megpattanó lövésével tovább nőtt a különbség. A játékrész felénél már a harmadik debreceni gól is megszületett, miután Sós gyönyörűen kilőtte a hosszú felső sarkot. Két perccel később Sós már a második találatának örülhetett, a vendégek védelmi hibáját kihasználva. A mérkőzés végére a Gyirmót teljesen szétesett, a 77. percben Ugrai is a második gólját ünnepelhette, miután 25 méterről is bevette a vendégek hálóját. Ezt követően már a Loki is visszavett az iramból, lemenedzselte a mérkőzés utolsó szakaszát, és az első félidő alapján abszolút nem várt különbséggel győzték le a Gyirmótot, akik ezen az egy mérkőzésen annyi gólt kaptak, mint az első 5 fordulóban.

Debreceni VSC – Gyirmót 5-0 (0-0)
Helyszín:
Nagyerdei Stadion Vezette: Andó-Szabó S.
Gólszerzők: Bévárdi (47.), Ugrai (51., 77.), Sós (64., 66.) ill. –
Sárga lapok: Korhut (28.), Baráth (45.), Kusnyír (84.) ill. Simon (26.), Major (38.), Zeke (58.)
Kiállítás: – ill. –

A 6. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Debreceni VSC 5–0 Gyirmót

Szombat:
14:45 Honvéd – Ferencváros (Tv: Duna World)
17:45 Paks – MTK (Tv: M4 Sport)
20:00 Mezőkövesd – MOL Fehérvár (Tv: M4 Sport)

Vasárnap:
17:30 Puskás Akadémia – Kisvárda (Tv: M4 Sport)

Hétfő:
20:00 Újpest – Zalaegerszeg (Tv: M4 Sport)

 

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: