Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt, hol folytatja David Luiz

Egybehangzó dél-amerikai médiaértesülések szerint végérvényesen eldőlt, hogy az Arsenal csapatát elhagyó rutinos brazil hátvéd merre folytatja pályafutását…

(Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

A dél-amerikai sajtó beszámolói szerint a szabadúszó David Luiz bár korábban szeretett volna Európában maradni, immáron mindenben megegyezett a brazil Flamengo csapatával a közös folytatásról, és napokon belül hivatalosan is bejelenthetik szerződtetését.

A 34 éves brazil hátvéd két évvel ezelőtt a városi rivális Chelsea csapatától igazolt át az Arsenalhoz, és 73 tétmérkőzésen lépett pályára az “ágyúsok” színeiben. Luiz az előző kiírásban 20 bajnokin és minden sorozatot figyelembe véve 30 találkozón állt Mikel Arteta menedzser rendelkezésére, az évad végeztével lejáró szerződése azonban nem került meghosszabbításra.

Luiz 2011 és 2014, valamint 2016 és 2019 között együttesen 248 tétmérkőzést játszott a londoni “kékek” színeiben. Azt megelőzően a PSG színeiben 2014-től 2016-ig szerepelt, két szezon alatt 89 mérkőzésen nyolc gólt szerzett a francia klubnál két a chelseas időszak előtt.

Az 57-szeres brazil válogatott védő hazájában 2006-ig futballozott nevelőegyesülete, a Vitória színeiben, ahonnan a Benfica csábította Európába.