Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Bellingham vezérletével nyert a Dortmund, kikapott a Shakhtar! – videóval

A Bajnokok Ligája első csoportkörének szerdai játéknapján a Borussia Dortmund begyűjtötte a három pontot a Besiktas otthonában, míg a Shakhtar Donetsk vereséget szenvedett a Tiraspol ellen.

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

A Dortmund már az első játékrészben lezárta a három pont sorsát, ugyanis a sárga-feketék még a szünet előtt kétgólos előnyre tettek szert: a 20. percben az ifjú Jude Bellingham, majd a félidő legvégén a továbbra is bombaformában lévő Erling Haaland volt eredményes – Bellingham nevéhez ezúttal az előkészítés fűződött. A fordulást követően a hazaiak csupán szépíteni tudták, ráadásul azt is csak a véghajrában, így a dortmundiak viszonylag könnyedén arattak sikert.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló
Besiktas JK – Borussia Dortmund 1–2 (0-2)
Helyszín: Vodafone Park; Játékvezető: Mateu Lahoz
Gólszerzők: Montero (90+4.), ill. Bellingham (20.), Haaland (45+3.)
Sárga lap: Welinton (43.), Montero (45.), Hutchinson (76.), ill. Meunier (55.), Moukoko (79.)

Besiktas: Destanoglu – Rosier, Welinton, Montero, N’Sakala – Josef – Ghezzal (Tore 89.), Pjanic, Hutchinson (Ucan 78.), Larin (Karaman 61.) – Batshuayi. Vezetőedző: Sergen Yalcin.

Dortmund: Kobel – Meunier, Hummels (Pongracic 70.), Akanji, Guerreiro – Bellingham (Wolf 70.), Brandt (Witsel 46.), Dahoud – Reus – Haaland (Knauff 86.), Malen (Moukoko 70.). Vezetőedző: Marco Rose.

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport aktuális állása:

A Shakhtar meglepetésre már a 16. percben hátrányba került moldovai ellenfelével szemben, amire az ukránok nem is tudtak válaszolni. A második félidőben a hazaiak a csereként beálló Momo Yansane találatával biztosították be a három pontot.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló
FC Sheriff Tiraspol – FC Shakhtar Donetsk 2– 0 (1-0)
Helyszín: Stadionul Sheriff; Játékvezető: Deniz Aytekin
Gólszerzők: Traoré (16.), Yansane (62.)
Sárga lap: Dulanto (42.)

Tiraspol: Athanasiadis – Fernando Costanza, Arboleda, Dulanto, Cristiano – Thill, Addo (Radeljic 85.) – Traoré, Kolovos (Yansane 55.), Castaneda (Nikolov 85.) – Jakhshibaev (Bruno 67.). Vezetőedző: Yuriy Vernydub.

Shakhtar: Pyatov – Dodo, Marlon, Matviienko, Ismaily – Tete (Marlos 46.), Antonio (Alan Patrick 65.), Maycon – Pedrinho, Traoré, Fernando (Mudryk 65.). Vezetőedző: Roberto De Zerbi.

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport aktuális állása: