Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Giroud: “Reális esélyünk lehet a bajnoki címre”

Az olasz bajnokságban (Serie A) egyelőre veretlenül a második helyen tanyázó rutinos nyári csatárigazolása bizakodó a szezon további alakulását illetően…

(Photo by Sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images)

A sérülése után visszatérő rutinos támadó, Olivier Giroud a francia Telefoot részére adott interjújában többek közt az AC Milan idénybeli esélyeiről tett említést:

“Reménykedem benne, hogy megnyerhetjük a ligát, úgy érzem, reális az esélyünk erre, hiszen vannak minőségi és fiatal játékosaink is. Ez az egyértelmű célunk. Legalább 15 gólt várok magamtól a szezonban. Zlatan egy igazi legenda, úgy érzem, valós verseny alakulhat ki közöttünk.” 

Az elmúlt éveket Angliában töltő 34 esztendős francia csatár távozásával kapcsolatban elmondta, hogy “szerettem a Premier League-ben futballozni, de meg kellett hoznom egy döntést. Elmondtam Tuchelnek, hogy az utolsó három hónap nagyon nehéz volt számomra. Egyértelmű volt, hogy távozok, de jó érzésekkel jöttem el. Voltak pillanatok, amelyek jól voltak, olyanok is, amelyek nem, de három fontos címet is begyűjtöttünk.”

Az AC Milan csapata az első hat bajnoki meccséből ötöt megnyert egy döntetlen mellett és a második helyet foglalja el a százszázalékos Napoli mögött, miközben Giroud három pályára lépés alatt kétszer volt eredményes.