Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Sallói két gólt lőtt a magyar rangadón – videóval

Az MLS szerdáról csütörtökre virradóra esedékes játéknapján két olyan csapat is pályára lépett egymás ellen, melyben egy-egy magyar válogatott játékos szerepel…

Az élmezőnyhöz tartozó Sporting Kansas City gárdája a várakozásoknak megfelelően, 3-1-es győzelmet aratott a jóval hátrébb szerénykedő FC Dallas vendégként az MLS legutóbbi játéknapján. A vendégek aktívabban kezdték a találkozót, és már bő 12 perc elteltével magukhoz ragadták a vezetést, miután Sallói Dániel balról befelé húzva, lendületből, jó húsz méterről vágott egy irtózatos bombagólt a texasiak hálójába. A folytatásban is a Sporting bizonyult aktívabbnak, de az első félidő további lehetőségei kihasználatlanul maradtak, így “csak” egy góllal vezettek. A szünetben a házigazda is pályára küldte magyar légiósát Schön Szabolcs személyében. A meccs viszont hamar eldőlt Acosta a kiállítás sorsára jutott, a zsinórban harmadszor eredményes Johnny Russell pedig büntetőből volt eredményes. Ráadásul néhány újabb perccel később Sallói Dániel a napi második gólját is megszerezte egy kiugrás végén. A Dallas erejéből kisvártatva még egy becsületgólra futotta egyre inkább felkapott tehetsége, Ricardo Pepi jóvoltából, azonban emberhátrányban ennél közelebb már képtelenek voltak zárkózni.

A 25 esztendős magyar támadó már a 15. gólját szerezte az MLS 2021-es kiírásában, a Sporting maradt a nyugati konferencia második helyén az egyel kevesebbet játszó Seattle Sounders mögött.

FC Dallas – Sporting Kansas City 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Pepi (68.), ill. Sallói D. (13., 61.), Russell (53. – büntetőből)
Kiállítva: Acosta (52.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)